dijous, 24 de gener del 2008

Barcelona es va deslliurar aquest cap de setmana de patir un atemptat similar al de l'11-M de Madrid

11-M frustrat

MASSACRE EVITADA Tres dels detinguts a Barcelona en l'operació Raval es disposaven a fer un atemptat suïcida en els transports públics quan van ser detinguts MESURES Deu dels catorze acusats formaven un grup terrorista
Pere Gendrau


Barcelona es va deslliurar aquest cap de setmana de patir un atemptat similar al de l'11-M de Madrid o el 7-J de Londres amb la detenció de 14 persones al barri del Raval, deu dels quals formarien part d'una organització terrorista que estava preparada per atemptar, amb data fixada entre el 18 i el 20 de gener.
L'objectiu, com en els precedents espanyol i anglès, eren els transports públics de la capital catalana i el mètode triat era el del suïcidi col·lectiu, ja que el jutge de l'Audiència nacional Ismael Moreno considera provat el protagonisme d'almenys tres persones, arribades de fora de l'Estat, que estarien disposades a cometre una nova massacre jihadista.

Objectiu no concretat

Després d'interrogar els detinguts i d'analitzar la informació de les forces de seguretat, el magistrat conclou que es tractava d'un grup organitzat, amb una "clara" divisió de funcions, i que estava "molt a prop" de tenir capacitat per atemptar. No es concreta si els presumptes terroristes volien actuar contra el metro, els autobusos o els trens. El que sí que queda clar és que s'hauria tractat d'accions suïcides, perquè tres dels detinguts havien arribat a Barcelona durant els últims tres mesos per immolar-se.

Font: Avui (24/01/2008)