dilluns, 14 de gener del 2008

Juan Antonio Roca

Juan Antonio Roca fue el asesor municipal de urbanismo de Marbella (España) y antiguo gerente del departamento. Mano derecha del ex alcalde de Marbella, ya fallecido, Jesús Gil. Tras la victoria de Gil en 1991, entró a formar parte del Consistorio y controló Planeamiento 2000, la sociedad municipal que gestionaba el suelo. El sucesor de Gil, Julián Muñoz, lo destituyó en agosto de 2003, pero el equipo de Marisol Yagüe lo rescató tras llegar al poder mediante una moción de censura a Muñoz en 2003.
Imputado en el 'caso saqueo', fue investigado por la Audiencia Nacional por presunta malversación de fondos procedentes de las arcas municipales. El juez de la Audiencia Nacional Juan del Olmo ordenó su ingreso en la prisión de Alcalá Meco en abril de 2002, junto a Gil y otros colaboradores del ex regidor marbellí. Días después fue puesto en libertad bajo fianza, tras el pago de 450.000 euros.
Imputado por malversación en el Caso Malaya, blanqueo de capitales y cohecho. El 31 de marzo de 2006, el titular del Juzgado de Instrucción número 5 de Marbella, Miguel Ángel Torres, ordenó su prisión incondicional sin fianza, por considerarle la persona que dirige y controla totalmente las decisiones municipales en la ciudad.
Havent regidors i regidores aquest home s'ho va manegar, segons el jutge, per dirigir i controlar totalment les decisions municipals. És el que passa quan les decisions es prenen només en base a informes tècnics i s'anul.la la voluntat política.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Establint paral·lelismes...

Amb Sils?

LNC ha dit...

El que m'ha cridat l'atenció és que un jutge sostingui que és possible que passi això que un funcionari tingui control ple sobre les decisions muncipals, pel motiu que sigui. Persolnament no penso que hi hagi mala fé pel part d'IDS, però sí és possible que les seves confiances en el tècnics siguin equivocades. No són de rebut alguns assessoraments com aquell de convidar als veïns i veïnes de Vallcanera "d'anar a judici" quan l'ajuntament encara pot resoldre qüestions legals sense que costi un euro ni als de vallcanera ni al conjunt de ciutadans i ciutadanes de Sils. Potser l'informe tècnic no feia menció d'aquesta possibilitat i ni els regidors d'IDS ho sabien. Pq?