dijous, 31 de gener del 2008

La inflació segueix desbocada i assoleix el 4,4% al gener


La taxa d'inflació interanual ha augmentat una dècima al gener i s'ha situat en el 4,4%, segons la dada provisional de l'indicador avançat de l'índex de preus al consum harmonitzat (IPCA).

Segons l'indicador avançat, al gener els preus han pujat una dècima i ha situat la inflació en el 4,4%, fonamentalment pel repunt del preu del cru i l'encariment d'alguns aliments

La dada, difosa per l'Institut Nacional d'Estadística, és provisional, però si es confirma, el proper 15 de febrer, suposaria la taxa més alta des del gener del 1997, quan va començar a elaborar-se aquest indicador, i dos punts superior a la del gener del 2007.
L'IPCA mesura els preus de manera harmonitzada amb la resta de països de la zona euro.Així doncs, segons l'indicador avançat, al gener els preus han pujat una dècima i han situat la inflació en el 4,4%, fonamentalment pel repunt del preu del cru i l'encariment d'alguns aliments.
Font: Avui (31/01/2008)
Diuen que és per culpa del petroli, la llet, els cereals, etc però el petroli i altres productes estan cars a tots els països i no tenen la inflació disparada. No estem davant una inflació de costos sinó estructural.