diumenge, 25 de maig del 2008

L'Ajuntament de Sils rep més de 800.000 € de la Generalitat i l'estat, però IdS es nega a comprometre's als 30.000 € del transport escolar gratuït

L'Ajuntament de Sils rep més de 800.000 € de l'Estat i la Generalitat, però tot i aquesta important quantitat, el Govern local es nega a comprometre's a finançar el transport escolar a les famílies que suposa una despesa de 30.000 € de la totalitat dels escolars del municipi.
.
L'excusa, tot i les transferències rebudes, és que ho han de pagar altres institucions. A Vallcanera, però es reclama que si això no passa, l'Ajuntament es faci càrrec d'aquesta despesa i no cobrar a les famílies els 290 € per nen o nena que el Consell Comarcal vol cobrar, d'acord a la proposta presentada pel Consell Comercal als alcaldes, que en Nogué va acceptar en la primera reunió que es va plantejar el tema.
.
La quantitat que l'Ajuntament hauria de pagar pel transport escolar gratuït representa menys del 4 % de la quantitat que rep, al marge dels seus propis tributs (impostos locals i taxes) L'Ajuntament silenc, a més, té superàvit (gasta menys del que recapta) al darrer exercici econòmic, però el govern Nogué ha prioritzat altres propostes diferents a aquesta de garantir la gratuïtat per les famílies del servei de transport escolar.
.
L'alcalde de Sils és actualment afiliat al PSC, partit que ostenta la presidència de la Generalitat de Catalunya amb José Montilla.
.
La proposta de que l'Ajuntament garantís el transport escolar a les famílies de forma subsidiària a les intencions del Consell Comarcal va ser sol.licitada al Ple pel Grup d'ICV i CiU es va mostrar partidària si s'exclou de l'ajut les famílies afectades amb rendes altes.
.