dilluns, 21 de juliol del 2008

Debat Modificació pressupostària Ple 12 de juny.

Debat :

Alberto Miralles: no estan d’acord amb la modificació proposada, encara que sí estan d’acord amb l’aportació econòmica prevista a l’AMPA i a la Llar d’Infants. Es queixa que prèvia discussió en la Comissió Informativa, els temes que es proposin al Ple siguin els mateixos sense cap canvi i demana responsabilitat a CiU perquè no faci el mateix que en el pressupost de 2008, que amb la seva decisió no va permetre el debat pressupostari.

Ma. Josep López: la dinàmica de presentar modificacions pressupostàries tant importants en un govern amb minoria, no ho veuen adequada, ni massa àgil. Estarien d’acord en temes puntuals, com el de la Llar d’infants i més al no haver-se venut els terrenys de Mallorquines i assumptes com els llibres, però no estan d’acord amb temes com el tractor o el cotxe, en un any de menys ingressos. Encara que entenen que potser en algun moment s’haurà de comprar aquests vehicles. Tenen molts de dubtes en aquest assumpte i pel tema del cotxe, troben que l’increment a 35.000 euros de la despesa prevista és molt important.

Francisco Anoro: entenem les manifestacions de la resta dels grups de l’oposició i hem de dir que compartim que algunes de les seves motivacions i fins i tot, podríem dir que estem totalment d’acord en que no s’estan fent be les coses, sobre tot si el que es vol en darrer terme, és el suport d’algun dels grups de l’oposició per tirar endavant les qüestions quotidianes.
Entenem que l’equip de govern ens plantegin modificacions pressupostaries, perquè són necessàries per tirar les coses endavant, per assumir despeses imprevisibles o fins i tot nous projectes no contemplats inicialment. Però ha d’entendre també l’equip de govern, que molts dels temes que es plantegen i posen sobre la taula, a la resta de grups, ens falta la informació de primera mà i per tant, tinguem seriosos dubtes per resoldre qualsevol situació. De la modificació pressupostaria que avui es presenta, el nostre grup ha tingut dubtes podríem dir que normals, ja que gairebé 60000 en la nova plaça, ens sembla com a mínim d’un exquisit descontrol. Potser no, potser per vostès -veient el que s’ha fet- això es normal, però pensem que es tenien que valorar be aquestes modificacions, i fer el seguiment del projecte que li pertoca. Però ara ja es tard, el constructor, no en te cap culpa del descontrol del nostre ajuntament, solament ens resta retreure al nostre Govern el descontrol d’aquesta obra i fer-ho d’una forma pública. Pel que fa al tractor, des de aquella modificació pressupostaria en la que es va deixar sobre la taula i fins avui, han passat prous coses per entendre la situació: ens presenten un estudi econòmic, de costos de la compra i de la amortització. Uns estudis que són això estudis, i que plantegen dubtes. El tractor vell que es tenia, s’acaba de trencar del tot, les feines, acumulen i les despeses també. Davant el dubte de la càrrega de feina que aquesta eina pot afegir a la brigada, se’ns diu que properament vindrà gent temporal per ajudes de la mateixa brigada. Tot plegat fa que puguem veure les coses d’un altra forma. Pel que fa a la compra del vehicle, creiem que si s’entén que és necessari, s’ha de comprar. Es preveu crear noves places. No fa gaire dèieu, més vigilància, més servei, com l’han de fer? En el darrer Ple assistents de King Park, es queixaven de la minsa eficàcia dels nostres serveis. Que no l’han de fer amb les millors condicions? Potser ara no és el millor moment econòmicament parlant, però part d’aquesta despesa, l’haurem de fer igual. Per tant, el nostre grup no votarà en contra d’aquesta proposta, tampoc i votarem a favor, perquè entenem que es una responsabilitat de l’equip de govern, però demanarem amb la nostra abstenció, que es faci un seguiment real del que ens ha costat els serveis amb la nova eina, i a l’hora més responsabilitat en les modificacions de les obres del nostre municipi, no volem tornar-nos a trobar amb una situació similar en el futur, si es així demanarem altres tipus d’explicació.

Alcalde: no està d’acord amb les manifestacions del Sr. Anoro, en especial amb la qualificació de descontrol en l’obra de la plaça Mercè Rodoreda, ja que son millores que ja es van detallar en la Comissió informativa i estan quantificades i controlades pels Serveis Tècnics.

Francisco Anoro: encara no fa gaire s’ha fet una modificació pressupostària i no es va plantejar aquesta qüestió.

Alcalde: en aquell moment encara no estaven valorades.

Votació :
Quatre vots en contra d’ ICV-EUiA-EPM i AMS-AM, tres abstencions de CiU i quatre vots a favor d’IdS-PM.

Tot seguit es repeteix la votació, quedant en les mateixes condicions.

Aquest acord resta aprovat amb el vot de qualitat de l’Alcalde.

Font: Extracte Acta Ple dia 12 de juny de 2008

Més informació: Continuem sense explicació: Can Carbirol, plaça i dos passatges, partida pressupostària 08 04 511 60003, de 14.213 a 73.713 €, desviació 518,62 % !!! , Una de lleis, que diuen... , EL QUE HEM PERDUT , Resultat de les mocions d'ICV al Ple del 3 de juliol. ,
.