diumenge, 24 d’agost del 2008

Riudarenes sense Ros

CiU farà «foc nou»

S.G-A.. Girona
El president de CDC i màxim responsable de CiU a les comarques gironines, el diputat Eudald Casadesús, va asseverar ahir que Convergència té començat el procés d'expulsió de tots els regidors de Riudarenes militants convergents, d'ençà que la comissió estatal de seguiment del pacte antitransfuguisme va declarar-ne trànsfugues tots els regidors de l'equip de govern. Casadesús va anunciar «foc nou, una llista amb noves cares en les municipals del 2011». Per la seva banda, el secretari d'organització del PSC a les comarques gironines, el diputat Esteve Pujol, considera la dimissió del convergent Jordi Ros la conseqüència previsible de la situació de «desgovern, crisi i retrocés» originada per la moció de censura contra el socialista Jordi Gironès. Pujol exigeix que es respectin els resultats de les eleccions municipals, que van donar suport majoritari a la llista del PSC i que el regidor trànsfuga també plegui per restituir la legitimitat de les urnes.


Riudarenes s'enverina

L'última sacsejada política és rebuda al poble entre la indiferència, la ràbia i la por a la divisió


ORIOL MAS. Riudarenes

+ Gironès, a l'esquerra, Ros, a la dreta, i Colomé, al mig, en un ple el mes de juny. Foto: ANNA PUIG

Segurament perquè estem en ple estiu i qui funciona encara ho fa a mig gas, la renúncia de Jordi Ros com a alcalde de Riudarenes no va pas provocar cap gran terrabastall. La urgència i el secretisme amb què es va fer efectiva la renúncia, divendres al migdia, va fer que fins ahir la notícia no comencés a circular de veritat. I quan ho va fer, va ser rebuda entre la indiferència i la ràbia, però sobretot amb por que les últimes sacsejades polítiques protagonitzades pel trànsfuga José Miguel Martínez portin la crispació dels plens al carrer.

A la fleca, la propietària se'n va assabentar ahir al matí, quan un client li va ensenyar el diari. I així a la majoria dels comerços que ahir tenien obert. «Fa 18 anys hi havia dos bàndols al poble, però llavors es va suavitzar. I ara ja no hi ha ni el xup-xup ni el safareig que hi havia abans», reconeixia la propietària. A l'estanc també admetien que l'últim episodi polític no ha provocat el rebombori d'altres vegades, i que ho notaven sobretot perquè encara hi quedaven diaris. A la carnisseria de can Joan s'hi deia que cada vegada hi ha entre la gent més menfotisme envers la política, fins i tot la local, mentre que la propietària de la fruiteria Isabel afirmava que el poble està «dolgut i impotent, perquè la gent no sap què ha de fer». Segons ella, això s'ha notat amb el descens de l'assistència als actes organitzats per l'Ajuntament, aquest estiu, i tem pel que pugui passar durant la festa major i que es frenin els projectes que tenia l'Ajuntament.

Mentrestant, l'alcalde en funcions, Narcís Colomé, serà fora fins dimarts per motius familiars, i llavors continuaran les converses per veure qui ocupa definitivament l'alcaldia. L'exalcalde Jordi Gironès ha demanat que el grup de CiU esculli entre «legitimar el vot del poble o continuar la fugida endavant».


Font: El Punt


5 comentaris:

Anònim ha dit...

La senyora Isabel diu que no hi ha agut assistencia als actes que ha organitzat l'Ajuntament aquest estiu, miri, el dia de Sant Joan varem batre el rècord d'assistencia amb els altres anys. El cine i bany, hi van haber poques persones durant la pelicula, pero al bany n'hi van venir moltissimes, amb lo unic que estic d'acord es al teatre, pero lo important es que es facin coses, que la gent i vagi o no ja es una altre cosa, pero que tinguin per triar.

Anònim ha dit...

Totalment lamentable la imatge dels seguidors i familiars d'AIR, insultant i amenaçant als regidors de CIU, inclúis es va arribar a amenaçar a la Sra. Valls de que ja li dirien a la seva filla (6 anys) quin tipus de mare té. Es totalment vergonyós i lamentable l'espectacle que van oferir i des d'aquí demano que demani perdó la o el autor d'aquestes declaracions.
El més trist es que es el que ens tenen acostumats a cada plé, aixó demostra la poca cultura i educació d'aquestes persones.

Endevant CIU, no deixeu que us intimidin amb aquests actes de violencia verbal i mala educació.

Anònim ha dit...

D'es daquí el meu suport cap a Jordi Ros, el qual no ha pogut aguantar la pressió dels insults personals de la gent de l'AIR que se l'han carregat de forma totalment injusta, es una llastima que al poble no hagi tingut una imatge més bona però d'això s'en han encarregat els de l'AIR amb les seves males formes.

Anònim ha dit...

Ara si que hi aurá un equip de govern com cal, el Sr. Colomé es una gran persona i amb molt bona imatge al poble, aquesta ultima cosa es la que li faltaba al Sr. Jordi Ros. Jo crec que molta gent no va votar a CiU per que no volien al Sr. Ros, ara amb el Sr. Colomé al capdavant l'Ajuntament anirá com oli amb un llum i ven segur que arrasaran a les próximes eleccions, vist el tipus de politica que fa servir actualment el Sr. Gironés.

Anònim ha dit...

Gironés de dicate a lo tullo que es comer de la sopa boba del instituto Catalan de la Salud lo mismo que la Neus de IDS=PSC de Sils.
la que se salto la bolsa de Trabajo.