divendres, 19 de desembre del 2008

Amb l'Albert

Sí que podem fer les auditories que extirparan de les nostres vides els responsables que darreramet tot hagi anat tan malament

Sí que podem donar veu als que protesten contra els que autoritzen murs de vuit metres mentre es permeten horts il.legals o xalets a sòl forestal.

Sí que podem

Són les creences escrites en els documents fundacionals que marquen el destí d'un poble.

Sí que podem.

Ho xiuxiuejaven els esclaus i els abolicionistes quan obrien el camí de la llibertat.

Sí que podem.

Ho cantaven els immigrants quan partien de costes llunyanes i els pioners que empenyien cap a l’oest contra implacables erms.

Sí que podem.

Era la crida dels treballadors que s’organitzaven; de les dones que reclamaven poder votar; d’un President que va escollir la lluna com a nova frontera; d’un Rei que ens va portar al cim i ens va assenyalar el camí cap a la Terra Promesa.

Sí que podem per la justícia i la igualtat.

Sí que podem per les oportunitats i la prosperitat.

Sí que podem alliberar aquest poble.

Sí que podem millorar aquest món.

Sí que podem.

Sabem que la batalla que ens espera serà llarga, però recordeu sempre que no importen quins obstacles s’interposin al camí, res pot interposar-se en el camí de l’empenta de milers de veus que volen un canvi.

Ens diuen que no podem fer-ho. És la cridòria dels escèptics... cada vegada serà més forta i més discordant.

Ens han demanat que ens aturem i que tornem a la realitat. Hem estat avisats contra l’oferiment de falses esperances Sils.

Però en la sorprenent història de les dones i els homes, mai no hi ha hagut res de fals en l’esperança.

Avui les esperances de la nena que va a un barracó del SES de Sils són les mateixes que els somnis del nen que aprèn vingut des de llocs remots; recordarem que alguna cosa està passant al nostre poble; que no estem tan dividits com diuen els nostres govern; que som un poble; som igualts en drets ioportunitats; i que junts començarem el millor i més gran capítol de la història de Sils amb tres paraules que ressonaran per tots els nostres veinats, a cada llar des de Vallcanera fins a Sils.

Sí que podem.


.