dijous, 14 d’abril del 2016

L'Ajuntament continua sense vergonya.

http://www.elpuntavui.cat/territori/article/6-urbanisme/957625-els-veins-de-sils-afectats-reclamen-al-jutjat-que-es-faci-enderrocar-el-consum.html


Sense cap mena de vergonya i sense cap sentit de ridícul. Després de dues sentències condemnatòries l'Ajuntament de Sils, intenta argumentar davant el mateix jutjat que li ordenava requerir l'enderrocament del Nyap dient que existeix una "impossibilitat legal d'execució de sentència", segons informa el PuntAvui.

Ara l'Ajuntament vol fer veure que les llicències il·legals no eren l'objecte a resoldre en aquesta disputa judicial i del que es tractava era que les sentències simplement aclaririen si a la parcel·la del Nyap podien haver usos comercials o no. És mentida: aquest no ha estat mai l'objecte de discussió ni judicialment, ni per part dels veïns, que sempre han sostingut que un altre supermercat era possible. I que el Nyap és il·legal, com dues sentències han dictaminat ja.

Contràriament. doncs al que ens vol explicar la maquinària tècnico-política municipal, mentint un cop més, i utilitzant per fer-ho els Quaderns de Sils, del que tracta tot aquest assumpte no és pas si hi pot haver una o més botigues a aquella parcel·la, del que s'ha tractat és de si les llicències eren legals o no. I no en ser-ho, com s'ha sentenciat, el Nyap ha d'anar a terra. Llicència il·legal = Nyap a terra.  Obligació de requerir= Enviar un paper com aquell Ban que anunciava feina signat pel Nogué.

Els tribunals ja han condemnat al pagament de la meitat de les costes dels dos procediments per apreciar abús de dret i frau de llei processal de l'Ajuntament de Sils en tot l'assumpte. Ningú entén, però,  que amb aquests precedent ICV i ERC hagin pujat al carro de la defensa del Nyap i les estranyes tesis de l'alcalde i els negligents tècnics municipals. "Pel sou i la pela", es comenta.

CiU ara dóna suport als veïns, demana la dimissió de l'alcalde, però per equilibris interns intenta defensar la gestió de l'ex-alcalde Rovira, al que alguns consideren  col·laborador necessari junt al secretari municipal, del desgavell urbanístic que va portar CiU a l'oposició i, més tard, la va deixar amb només un regidor. Un impossible, atacar al govern però defensar al Rovira i al Juan Antonio. Justament a Can Cabirol on va començar tot el que després va esdevenir el Rovira, perdent judicis, també. Veurem com evoluciona CiU i si l'ex-alcalde encara vol mantenir influències per salvar alguna cosa.

Properament el Jutjat determinarà si es creu la impossibilitat legal d'executar la sentència o fa complir als desobedients tècnics, i polítics municipals silencs.