dilluns, 16 de febrer del 2009

Jutgen un exalcalde de Garriguella i dos funcionaris per una estafa de més de 35.000 euros

El ministeri fiscal demana una pena de 8 anys de presó per a un secretari municipal i el cas seurà a la banqueta al què aleshores era el batlle del municipi
.
ACN/DDG El ministeri fiscal demana una pena de 8 anys de presó per a un secretari municipal de Garriguella (Alt Empordà), Marcel V.R., per haver-se apropiat més de 35.000 euros de la caixa municipal. L'acusat, que ara té 55 anys, va aprofitar el càrrec per apropiar-se de manera successiva dels diners públics. Segons concreta el fiscal, el secretari posava la mà a la caixa, cobrava xecs a nom de l'Ajuntament i s'embutxacava els diners i, fins i tot, arribava a falsificar signatures per ingressar els talons. L'estafa, que arribarà a judici en els propers mesos, va tenir lloc entre els anys 1.987 i 1.990 El cas també asseurà a la banqueta dels acusats l'exalcalde de torn i un altre funcionari.
El cas, que es jutjarà a l'Audiència de Girona, fa referència a un rosari d'irregularitats a l'Ajuntament de Garriguella que -com ressalta el fiscal- van sumir el consistori en 'un caos comptable' l'any 1.990. El principal acusat en l'afer és un veí de Llançà (Alt Empordà), Marcel V.R., que des del 1.980 ocupava la plaça de secretari municipal.L'acusat s'encarregava de la comptabilitat al consistori i, entre les seves funcions, hi havia les de portar el control dels llibres de comptes, cobrar els tributs i taxes, emetre talons a nom de l'Ajuntament i ingressar els xecs. Segons concreta el fiscal, entre els anys 1.987 i 1.990, el funcionari es va dedicar a posar la mà a la caixa municipal de manera successiva.
Aprofitant-se del seu càrrec i del fet que tenia accés directe als diners, Marcel V.R. va 'sostreure, de manera permanent, cabdals públics' i els va fer servir per interessos personals. Per no desvetllar sospites, el secretari va fer servir tot un conjunt d'estratagemes.El ministeri fiscal indica que, com que el processat tenia la clau de la caixa, agafava constantment diners en metàl•lic de diferents ingressos que es feien a l'Ajuntament de Garriguella. Així, entre els anys 1.987, 1.988 i 1.989, l'acusat va embutxacar-se més de 10.600 euros amb aquest sistema.
.
Font: Diari de Girona (16/02/09)
.
.