divendres, 20 de febrer del 2009

Radiografia social de Sils a l'escrit d'al.legacions del Nyap

Al·legacions al Nyap
En data 16 de febrer de 2009, hem entregat a l’Ajuntament de Sils les nostres al·legacions a l’estudi de detall aprovat inicialment per la Junta de Govern de Sils de 19 de gener de 2009 i publicat com a edicte en el BOP de Girona núm. 14 de 22 de gener de 2009.
En qualsevol cas considerem que aquest estudi s’havia de lliurar abans de donar les llicències d’aquesta nau industrial o Nyap, tal com diu la normativa urbanística vigent al nostre municipi. Ara considerem una cosa grotesca el fet de presentar com a “PROJECTE” un edifici que ja està construït.
L’estudi de detall NO es va presentar quan marcava la llei. I això va provocar:
- indefensió dels veïns que no van tenir els 30 dies d’exposició pública per a consultar el projecte i els plànols i presentar al·legacions i suggerències
- va privar als regidors i regidores del ple municipal opinar sobre aquesta nau industrial, abans que fos construïda
- el projecte no va passar per la Comissió d’Urbanisme de Girona, tal com marcava la normativa
Entenem que l’actual estudi de detall és només un intent de regularitzar una nau industrial construïda amb llicències irregulars; és un intent de regularitzar o legalitzar el Nyap, seguint les normes de la política dels fets consumats
Les nostres al·legacions consten de 23 apartats i 38 planes. Tenim molts motius per demanar que el Nyap no tiri endavant. Demanem als regidors i regidores del nostre ajuntament que es llegeixin amb interès aquestes al·legacions abans de decidir el sentit del seu vot en el ple que es preveu celebrar el mes de març.
Veïns