dimecres, 15 de juliol del 2009

ICV torna a reclamar la transparència al POUM, que CiU i IDS amaguen

ESCRIT ICV-EUiA-EPM ENTRAT A REGISTRE EL 15 DE JULIOL 2009.
A LES MATEIXES AL·LEGACIONS , RESPOSTES DIFERENTS ...

AJUNTAMENT DE SILS – INSTÀNCIA

En Alberto Miralles Güell, NIF 38.474.476 F, representant el grup municipal d`ICV-EUiA-EPM, amb domicili albertmiralles@hotmail.com

EXPOSA :

A la web municipal, a l'apartat que informa del POUM: Pla d'Informació Urbanística – tota la informació, que hi ha al document “NORMES URBANÍSTIQUES DEL PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL”. Ens referim al POUM inicial, del primer període d'informació pública i al•legacions.
Si no recordem malament, va estar penjat a la web en tot el període d'informació pública i al•legacions, igual que la resta dels documents del POUM.
Ara la web municipal ha obert un nou espai d'informació del POUM: Nova informació pública. Però en aquest nou espai no hi trobem el document actualitzat de “NORMES URBANÍSTIQUES DEL PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL”.

Amb data Juny 2007, l'equip redactor del POUM va elaborar un “Informe sobre les al•legacions presentades en el tràmit d'informació pública de l'aprovació inicial del POUM de Sils”.
Amb data Juny 2009, l'equip redactor del POUM va elaborar un segon “Informe sobre les al•legacions presentades en el tràmit d'informació pública de l'aprovació inicial del POUM de Sils”, que te diferències respecte l'anterior i val a dir que els dos informes es refereixen a les mateixes al•legacions, les presentades aleshores.

Els dos informes estan fets pel mateix equip redactor, amb els mateixos estudis inicials, amb el mateix projecte de POUM del mateix poble, però hi han diferències, malgrat que tots dos informes són de les mateixes al•legacions.

Esbrinant els dos informes de l'equip redactor, juny 2007 i juny 2009, hem trobat algunes diferencies que potser quedarien explicades amb la publicació del famós document de “NORMES URBANÍSTIQUES DEL PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL”:

- 23 al•legacions que en el juny 2007 es desestimaven íntegrament, el juny del 2009 s'estimen parcialment : (a la instància presentada es relacionen totes i cadascuna d'aquestes al·legacions)
- 12 al•legacions tenen modificacions en les seves estimacions actuals respecte a les anteriors :(a la instància presentada es relacionen totes i cadascuna d'aquestes al·legacions)
- 49 al•legacions es responen dient que s'estimen parcialment, però no queda clar quina és la part que si, i la part que no s'estima : (a la instància presentada es relacionen totes i cadascuna d'aquestes al·legacions)

En el informe de l'equip redactor elaborat el Juny 2009, reiteradament apareix la frase “El document per l'aprovació provisional incorpora ...” “En el document per l'aprovació provisional es redueix ...”En el document per l'aprovació provisional el sector s'amplia ...” , etc., etc. Veieu les al•legacions nº 1850, 2148, 2404, etc., etc., ...
Queda clar que hi ha un “Document” elaborat per l'equip redactor per l'aprovació provisional del ple i que lògicament deu ser en coneixement de l'alcalde, com alcalde i com regidor d'urbanisme.


Està clar que en el període d'informació pública i al•legacions aquest “Document ”podrà tenir modificacions, i que en tot cas serà finalment el ple municipal qui haurà d'aprovar, per majoria absoluta, l'últim tràmit municipal del POUM, l'aprovació provisional, per passar desprès a la comissió provincial d'urbanisme.

Atès que ja s’ha iniciat el període d'informació pública del POUM i que està previst que finalitzi el dia 31 de juliol, hi han mancances d'informació que haurien de subsanar-se de forma urgent per garantir la major claredat i transparència del procés.

Atès que pel desenvolupament de les seves funcions i responsabilitats de regidor les considera necessàries.

DEMANA :

1- Rebre tota la informació relativa al POUM, còpia per escrit o suport electrònic, sense cap tipus de restriccions ni de censura.

2. - Rebre còpia per escrit o suport electrònic del ”Document” “NORMES URBANÍSTIQUES DEL PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL” a que es fa reiteradament referència per part de l'equip tècnic redactor del POUM, en el segon informe sobre les al•legacions presentades, de Juny del 2009 i que potser pugui aclarir el misteri de les diferents respostes a les mateixes al•legacions.

2.- També informes de l'equip redactor del POUM sobre els informes d'organismes emesos i de totes les modificacions que s'han inclòs en el projecte actualment en fase d'informació pública i al•legacions.

3.- Calendari de convocatòries de les reunions per veïnats. Encara estem pendents de rebre resposta i juliol ja s'acaba.

4. - Que tota aquesta informació estigui disponible per la ciutadania a la web municipal.

5. - Que la web municipal publiqui tota la informació actual del POUM en el nou espai que apareix a la pàgina principal (– POUM – Nova informació pública).

La qual cosa espera obtenir.

Sils, 14 de juliol del 2009.

I L . L M . ALCALDE PRESIDENT DE L` AJUNTAMENT DE SILS


Font: La Veu de Sils.

POUM - INSISTIM - VOLEM TOTA LA INFORMACIÓ

.