dijous, 21 de gener del 2010

'Pacte de la vergonya' CiU-PSC

Voten junts al Parlament per tapar casos de mala gestió als seus ajuntaments

La comissió de la Sindicatura de Comptes celebrada aquest dijous al Parlament ha vist un episodi inusual de sociovergència. CiU i PSC han votat en contra de dues propostes de resolució per a investigar la gestió de l'Ajuntament de Barcelona a l'Hotel Miramar de Montjuïc i l'Ajuntament de Moià, governat per la federació nacionalista. Tot fa indicar que hi ha hagut un pacte sota mà. La resta de partits ERC, ICV-EUIA -s'ha abstingut respecte a l'Ajuntament de Barcelona- i el grup Mixt han votat a favor.


La primera proposta, presentada pel PPC, era per a auditar la gestió de l'esmentat l'Hotel Miramar de Barcelona, una empresa 100% de l'Ajuntament, que finalment ha estat embargat per un banc alemany després de registrar pèrdues de 10 milions d'euros en els darrers tres anys. Aquest hotel de luxe està situat en els antics estudis de TVE a Montjuïc que, després de molts projectes frustrats, el consistori va reconvertir en un establiment de cinc estrelles amb els resultats ara coneguts. A més, d'entrada, va reurbanitzar tota la zona i va deixar edificar cinc plantes, les quals provoquen un notable impacte visual en aquest parc urbà.


La portaveu de CiU, Dolors Batalla, exalcaldessa de Valls, ha justificat el rebuig de la federació a investigar els comptes perquè la Sindicatura aprova "un programa de treball anual" i ha considerat que la proposta del PPC obeeix a que "comencem un any electoral" malgrat que el propi Xavier Trias és l'alcaldable de CiU per Barcelona.

Jordi Terrades, del PSC, ha fet servir uns arguments similars perquè ha recordat que la Sindicatura és "autònoma" -malgrat que depèn del Parlament- i ha acusat els partits que han votat a favor de voler "polititzar" la institució. Terrades ha admès que auditar els dos ajuntaments significaria "iniciar un procés en els 900 ajuntaments de Catalunya". Els socialistes governen en els principals consistoris de l'àrea metropolitana, sovint amb majoria absoluta. La segona proposta, sobre l'Ajuntament de Moià, ha estat presentada conjuntament per ERC i ICV-EUiA.

El portaveu del PPC, Rafael López, ha defensat la iniciativa pels "principi de transparència". La portaveu d'Esquerra, Maria Àngels Cabasés, ha expressat també el seu suport per "coherència i transparència". ICV s'ha abstingut en la de l'Hotel Miramar -són socis de govern de Jordi Hereu-, però ha votat a favor de la de l'Ajuntament de Moià. El seu portaveu, Daniel Pi, ha recordat que el consistori ja ha pres mesures sobre aquest establiment, però que "no serem nosaltres els que posarem inconvenients" a un informe de fiscalització.

José Domingo, del Grup Mixt, que també ha votat a favor, ha destacat que "el programa de treball de la Sindicatura de Comptes pot ser modificat" i que caldria "accelerar o iniciar determinats informes" com els dos citats. En el cas de Moià ha recordat al portaveu socialista, Jordi Terrades, que "l'Ajuntament de Moià ha presentat els comptes, però amb un escandalós retard".

Font: e-noticies
.