dissabte, 5 de març del 2016

Els veritables herois de la RCP són de Riudarenes i tècnics sanitaris

La xarxa ha tornat a deixar en evidència a l'alcalde de Sils. Gràcies a internet s'ha sabut que han estat dos tècnics en emergències sanitàries, veïns de Riudarenes i fora de servei, que aplicant el protocol PAS han practicat la RCP al conductor d'un autobús accidentat a Mallorquines. Més tard el Nogué s'inventa un anònim heroi silenc que va fer servir instruccions d'uns cursets en desfibril·ladors, finalment filtra la història a l'ACN (Agència Catalana de Notícies) :

"Nogué ha explicat que els fets han succeït aquest dissabte al matí a la rotonda de la zona de Les Mallorquines del municipi. El conductor que circulava amb un autobús de grans dimensions ha patit un atac de cor i, posteriorment, s´ha accidentat pujant a sobre de la rotonda i i ha anat a parar a l´altre costat de la via. Un veí que es trobava al lloc ha vist els fets i ha intentat ajudar o auxiliar el conductor. En veure que estava inconscient no s'ho ha pensat dos cops i ha anat a buscar el desfibril·lador. "Per això, i pensant que potser havia patit un infart, ha anat ràpidament a agafar un desfibril·lador que hi havia a uns 200 metres i ha aconseguit reanimar la víctima, remuntar-lo", ha detallat el batlle."


Una mica més i ens explica que ha sigut cosa del secretari o la seva tinenta d'alcalde, la Lòpez.... 



Des del Bloc volem donar les gràcies al tècnic i la tècnica sanitaris per la seva perfecta actuació, lamentem l'ús partidista d'un problema de salut i recordem que l'ús adequat dels DEA i els protocols de primers auxilis no són cap joc ni eina partidista i és necessari aplicar-los de forma correcta per no causar mals irreversibles.

Més al Facebook :  LNC SILS




Actualització,:  Diari de Girona recull la notícia que desmenteix la primera versió de l'alcalde. res a veure amb el veí que corria 200 metres per buscar un DEA en veure al conductor i diagnosticar-li aturada cardíaca.
Font  http://www.diaridegirona.cat/.../xofer-atac.../771170.html

http://www.diaridegirona.cat/.../xofer-atac.../771170.html


Malauradament, ElPuntAvui, encara manté la falsa versió que l'alcalde va inventar a l' ACN.

De tot plegat he fet, entre altres aquesta piulada:




També he publicat a la meva pàgina facebook:



Davant l'alarma social generada per l'alcalde de Sils i la que porta el twitter de l'Ajuntament, recordeu:1.- No totes...
Posted by Lnc Sils on diumenge, 6 / març / 2016