dimarts, 28 de juny del 2016

L'Ajuntament de Sils ha tramitat el tall de C-63 per l'enderrocament del Mànix.



L'Equip de govern municipal -a l'empara d'un informes dels mateixos tècnics que deien que el Nyap il·legal era correcte- ha tramitat d'esquenes als veïns i veïnes del poble el permís per tallar la carretera per donar mobilitat a la màquina de l'enderrocament. Aquest permís ja ha estat concedit.

L'equip de govern, amb l'alcalde al capdavant, actuant de mala fe, volien mantenir el secretisme de l'actuació, tallar la carretera i fer un enderrocament ràpid que no tingués resposta veïnal. La notícia, un cop més, però s'ha filtrat i us la podem oferir, plenament contrastada.

No consta, ni tant sols, que s'hagi donat contesta des l'alcaldia, secretaria ni la regidoria de participació ciutadana resposta a la petició expressa de consultar a la ciutadana usos alternatius al Mànix.

L'alcalde, en desobediència per la sentència d'enderrocament del Nyap, en aquesta ocasió no farà cap Ban informatiu ni del tall de la carretera C-63, com sí va fer amb una actuació estranya recollint currículums per l'empresa privada que ocupa l'edificació il·legal, el Consum.

L'alcalde, fins i tot, hauria amenaçat a alguns regidors del govern amb una baixada dels seus sous per assistència a plens, comissions i juntes de govern, si es feia públic el nou permís de carreteres, el que ha motivat un silenci absolut sobre l'assumpte per part del regidor D'ERC, Juli Garcia, segons hauria acabat confessant al que queda de "l'equip" d'ERC - del que properament informarem-  segons diverses fonts consultades.

Tot i la recollida de més de 400 signatures demanant una consulta popular, l'equip de govern, que va gastar 180.000 € en una biblioteca provisional i transitòria, diu ara que no hi ha diners per rehabilitar l'històric edifici.

En realitat, ens trobem un cop més, davant d'un tirar pel dret i acabar amb les mobilitzacions ciutadanes amb un enderroc ràpid i anunciar el tall de la carretera poques hores abans. No hi cap informe tècnic honest que pugui avalar aquesta forma d'actuar. Més aviat volen evitar notícies a la premsa sobre el potent rebuig veïnal a una actuació sense un procés participatiu ABANS de l'enderroc. Per variar, no escolten.


http://www.elpuntavui.cat/territori/article/13-serveis/971314-protesta-perque-un-bar-a-sils-sera-enderrocat.html
Notícia recollida al PuntAvui (30/05/2016)

Clicant a la foto de Sils de la Selva veureu més enllaços i informació sobre aquest assumpte que ha provocat la decisió de l'equip de govern:




LES REACCIONS.

Aquestes han estat les reaccions a les xarxes un cop coneguda la notícia: