dijous, 18 de juny del 2009

Extracte de Reflexions sobre la tramitació del POUM de Sils Vs. Honestedat


2006
"Entre tota la crítica que es va fer, un fet rellevant va ser quan el nostre grup IdS va demanar que durant el període d’informació pública, es fessin reunions setmanals per sectors del municipi per tal que arribés a tothom un tema tan rellevant com aquest. La resposta de l`Alcalde Sr. Rovira va ser no. "

"Val a dir que segons la rumorologia popular actual i també per paraules del senyor alcalde ( Sr. Rovira) que “ no volen tirar endavant cap actuació que els veïns rebutgin”, però veurem què succeeix.
"

Signant: Regidor a l'oposició, Sr. Martí Nogué (IDS-PSC)


2009






ICV-EUiA-EPM ple municipal POUM 18 juny 2009.

El 12 d`abril de 2008 el nostre grup varem presentar una instancia a l’Ajuntament de Sils en el que dèiem:
El grup municipal ICV-EUiA-EPM considerem que en el procés de tramitació del POUM s’ha de garantir la màxima transparència i la màxima informació i participació de la ciutadania de Sils.
El grup municipal ICV-EUiA-EPM de Sils sol•licitem rebre una informació detallada de les modificacions que s’han realitzat del projecte inicial del POUM, aprovat al seu dia per majoria absoluta de CiU.
Segons explicacions de l’alcalde i de l’equip de l’arquitecte Sr Listosellas, hi ha un conjunt de modificacions en la nova proposta del POUM, que modifiquen el projecte inicial.
El nostre grup sol•licita informació de totes les modificacions realitzades sobre el projecte inicial:
1- totes les modificacions degudes a canvis legislatius i normatius, detallant-ne cada una de les normes i el canvi concret corresponent sobre el projecte inicial.
2- totes les modificacions realitzades per acceptació parcial o total de les al•legacions presentades, detallant cada al•legació i el canvi concret corresponent sobre el projecte inicial.
3- totes les modificacions que ha introduït el govern en minoria d’IdS, detallant cada una d’elles i la seva modificació corresponent sobre el projecte inicial.
4- Qualsevol altra modificació que s’hagi realitzat, explicitant la causa o qui l’ha proposat i detallant la modificació concreta sobre el projecte inicial.
Així mateix proposem que aquesta mateixa informació estigui disponible a la WEB municipal perquè qualsevol persona interessada hi pugui accedir.
És evident que aquesta informació que sol•licitem està disponible, des de fa temps, a les mans de l’equip de govern en minoria de IdS.
Volem joc clar i net en la tramitació del POUM, que tots els grups municipals i persones interessades tinguin la mateixa informació.
La resposta va ser: aquí tens l`expedient i t-ho busques.
Encara estem esperant aquesta informació que varem demanar. Seguim insistint.
Demanem i volem tota aquesta informació, pel nostre grup i per tota la ciutadania.

En data 9 de novembre del 2007, varem presentar una moció a l’ajuntament demanant la constitució d’un consell ciutadà del POUM, per garantir la participació de la ciutadania en un tema de tanta transcendència. Era un consell representatiu dels veïnats, de les associacions de veïns i veïnes, entitats, amb les funcions de consensuar el POUM, un POUM social i ambientalment sostenible.
La moció no va tenir èxit i no hem tingut en tot aquest temps, des de novembre de 2007, un consell social de participació activa en la redefinició del projecte inicial del POUM.
Seguim proposant la constitució d`un consell de participació ciutadana pel POUM.

En les eleccions municipals del 2007, en el programa “de govern” (no electoral) de IdS-PM es deia literalment:
Volem obrir l’Ajuntament a tots els silencs, escoltar-los i afavorir la màxima participació en la presa de decisions.
- FAREM consultes periòdiques reals i participatives sobre les actuacions importants a fer (POUM, projectes i obres que afectin a un nombre important de veïns, etc.)
Ara el nostre grup demana el mateix, la màxima participació en la presa de decisions i fer una consulta real en la important actuació del POUM.
Proposem una consulta popular o referèndum consultiu a tota la ciutadania de Sils, prèvia i que condicioni l`aprovació final del ple municipal del POUM.


Hi ha un document titulat Reflexions des de l’oposició IdS de Sils, sobre el POUM.
Aquest document està signat per Martí Nogué, abans de ser Alcalde. Diu el doc.
Entre tota la crítica que es va fer, un fet rellevant va ser quan el nostre grup IdS va demanar que durant el període d’informació pública, es fessin reunions setmanals per sectors del municipi per tal que arribés a tothom un tema tan rellevant com aquest. La resposta de l`Alcalde Sr. Rovira va ser no.
Ara que ets Alcalde, el nostre grup et demana el mateix:
Que durant el període d`informació publica es facin reunions setmanals per sectors del municipi, per veïnats.

Proposem que totes aquestes reunions estiguin obertes a la participació dels regidors i regidores que ho estimin convenient i puguin.

També deia el referit doc:
Val a dir que segons la rumorologia popular actual i també per paraules del senyor alcalde ( Sr. Rovira) que “ no volen tirar endavant cap actuació que els veïns rebutgin”, però veurem què succeeix.
Ara que ets tu l`alcalde et demanem el mateix:
Tiraràs endavant actuacions que els veïns rebutgin?


Preguntem si hi ha alguna raó que expliqui perquè la exposició publica ha d’acabar el 31 de juliol d`enguany. Creiem que no, per tant:
El nostre grup proposa que es prioritzi el procés participatiu per sobre del calendari marcat, i si cal que es pugui allargar el període d`informació pública per garantir la màxima participació ciutadana. El govern de CiU ho va fer.


En el segon punt de la proposta d`acord al ple es diu:
L`ajuntament difondrà la informació amb aquelles accions o instruments que possibilitin una major publicitat del Pla (POUM).
El nostre grup proposem de fer un ban municipal, i que es faci arribar a tots els domicilis de Sils.

Mentre duri el període d`informació pública, proposem que s`instal•li a la sala de plens, o altre lloc adient, una exposició permanent de la part gràfica i tota la documentació relativa al POUM i que sigui accessible a tota la ciutadania en hores de matí i tarda/vespre, de dilluns a divendres i dissabtes al matí.


A l`anterior procés d`informació pública i al•legacions, sota el govern de CiU, el projecte del POUM va estar disponible i podia ser consultat a la WEB municipal.
El nostre grup proposa que també l`actual projecte de POUM estigui publicat i disponible a la WEB municipal, tal i com ho preveu la llei d`urbanisme.

Signat: Grup Municipal d'ICV


.