dissabte, 27 de febrer del 2016

A l'estil Nogué: Guerra oberta.










Un mes després de fer-se pública la sentència que ordena a l'Ajuntament requerir de manera immediata la demolició del Nyap, les postures conegudes fins i tot a la premsa per part de veïnes i veïns i el propi Ajuntament, han esdevingut d'un enfrontament total.

D'una banda, el dol de l'alcalde per la pèrdua del judici del Nyap, no supera la fase de negació, i tot Sils espera que faciel pas cap a la ira, com ens té acostumades i acostumats en un ple. Serà un avanç i troben que almenys, per una vegada pot ser útil per superar la frustració de l'alcalde després del mal tràngol que li està suposant tot el ridícul del Nyap i la seva defensa de la promotora, els serveis "tècnics" i l'empresa del supermercat.


De l'altra banda banda tenim al veïnat que a més, de com era d'esperar, demanaran un l'execució de la sentència davant la desobediència municipal i aprofitaran, a més per reclamar una forta indemnització en concepte de danys. Veïnes i veïns opten novament per la via contenciosa administrativa on han tingut èxit i que faria que cobressin una quantitat de diners que l'advocat reclamarà i descarten de moment la via penal que podria comportar un benefici per a tot el poble amb la inhabilitació d'alcalde i secretari municipal.


A ERC i ICV també pateixen el malestar d'estar donant suport a l'equip de govern, mentre la renovada CiU i la combativa CUP s'han bolcat en un recolzament total a les veïnes i veïns i l'exigència de responsabilitats polítiques i tècniques.

Sils, doncs, a l'estil Nogué: guerra oberta total, manca de diàleg i pràctica de "l'ordeno i mando" amb, a més, els conflictes pel Mànix i l'Estelada, de fons.

Seguirem informant.