dimecres, 27 d’abril del 2016

Carta a l'assemblea oberta de Capgirem Sils.

Si els que ens volen alliçonar sobre sentències des de l'Ajuntament 
no estan fent les coses malament, res no han de témer de la via penal.


Han passat vuit anys des de que es van aixecar les primeres veus crítiques davant el que es veia clarament que era una il·legalitat: el nyap urbanístic on encabirien el Consum.

El arguments dels veïns i de grups municipals eren menystinguts un cop i un altre, pels "tècnics" i els governants  -a l'ombra o a la cadira - de l'Ajuntament. Deien com ara, que qüestionar la legalitat de les llicències era anar contra "l'Ajuntament"

Al veïns i veïnes no els va quedar CAP altra opció que anar als tribunals si volien veure defensats els seus drets, després que el govern de l'Ajuntament es negués a rectificar desestimant els recursos que després els tribunals han apreciat deixant a aquests tècnics i governants amb el cul a l'aire.

Si aquests veïns i veïnes haguessin callat, no haguessin contractat advocats i procurador, avui el Nyap hauria esdevingut legal. Si no denúncies, si no et mous, sempre guanyen ells.

Ara, un cop coneguda la sentència del Nyap, Els governants i tècnics municipals ens diuen que és legalment impossible de complir, quan en realitat només es tracta d'enviar un burofax requerint l'enderroc al que vénen obligats.

Clar i català: No tenen vergonya, no nomes no compleixen, després d'anys i dos judicis amb sentència ferma estan desobeint i probablement, prevaricant aprovant estudis de detalls sobre llicències declarades nul·les en sentència ferma.

Curiós que només són tan valents per defensar Nyaps urbanístics. No ho fan per despenjar banderes alienes i imposades, ni perden un minut en col·locar una Estelada digna, tot i obtenir els permís de "carreteres". Vergonya!

Demano a Capgirem Sils que portin els papers del Nyap (Sentències, acords de govern, informes tècnics i notícies aparegudes a la premsa on l'alcalde buscava escletxes)  als serveis jurídics de la CUP Nacional i si allà, que tenen experts en Dret i urbanisme, ho consideren adient a la vista de l'estudi d'aquests documents, que es denunciï al govern de Sils pels delictes que pugui està cometent (desobediència, prevaricació, obstrucció  a la justícia, etc ) des de que és conegut el contingut i fermesa de la sentència que ordena l'enderroc del Nyap.

Gràcies per l'assemblea i l'oportunitat de participar. Visca la democràcia participativa:  visca el Mànix salvat! visca Sils i Visca Catalunya lliure!


P.D: Faig aquesta proposta per escrit perquè per motius laborals no hi puc assistir  personalment com m'hagués agradat.

P.D. 2: Adjunto escrit  del grup IdS-PSOE (Als Quaderns d'octubre del 2013) quan van perdre la primera sentència i deien que esperaven una segona sentència que els hi donés la raó..