dissabte, 30 d’abril del 2016

Entrevista a Natàlia Figueras, diputada de Junts Pel Sí al Parlament de Catalunya i Presidenta Comarcal de CDC de la Selva Interior.


"En aquest tema (El del Nyap de Sils), com a Partit, ens hem posicionat a fer complir la Sentència."

"Personalment, jo ja fa temps que he desconnectat de l'Estat Espanyol."

"Un cop a la setmana vaig a córrer pels Estanys de Sils.
És un espai realment bonic."




Moltes gràcies Natàlia per concedir-me aquesta entrevista al bloc Des de Sils camí d’Ítaca. Som-hi!
 

1.-  Amb 27 anys, ets diputada de Junts Pel Sí i tens responsabilitats polítiques al Consell comarcal de La Selva, a l’Ajuntament de Maçanet de la Selva i amb al teu partit (CDC): És fàcil de compaginar tanta activitat política?
 

A veure... aclarim! Vaig entrar a militar a la JNC amb 16 anys, i a Convergència Democràtica amb 18 anys. Sóc del 7 de Febrer del 1989, i just quan feia 18 anys vaig formar part de la llista de CiU Maçanet. El Juny del 2009 vaig entrar de Regidora de Festes i Joventut a Maçanet, fins el 2011. A les eleccions Municipals del 2011, amb 22 anys, vaig repetir com a Regidora de Festes i Joventut, i d'Esports a Maçanet. Aquesta mateixa legislatura vaig entrar al Consell Comarcal de la Selva, primer com a responsable d'ensenyament i després, com a Responsable d'organització. Al 2012, vaig assumir la responsabilitat de Presidenta Comarcal de CDC de la Selva Interior. Al guanyar amb la candidatura de CiU Maçanet  per majoria simple  les eleccions Municipals del 2015, m'ha permès continuar essent regidora d'Ensenyament, Esports i Joventut. A les eleccions del 27 de Setembre, amb 26 anys, he tingut l'oportunitat de ser Diputada de Junts pel Sí. Fet, que m'ha comportat renunciar a la responsabilitat que he tingut al Consell Comarcal de la Selva. Això sí, compaginant el Parlament amb l'Ajuntament, ja que és un aspecte que m'agrada molt i hi m'il·lusiona moltíssim. Durant aquest temps, he continuat estudiant, traient-me la Llicenciatura de Dret i a data d'avui, estudiant oposicions de Secretaria d'Ajuntament.  No ha estat, ni és fàcil compaginar-ho tot; Parlament, Ajuntament, partit i estudis; però com diu la meva mare, " el que agrada no mata!", i la veritat és que, malgrat la feina que comporta tot plegat, m'agrada molt i aprenc moltíssim de les persones i de la societat en general; i això no té preu!



2.- La refundació de Convergència, com va?

Doncs estem encara, en  el procés de refundar - fundar! Un procés molt transversal, clar  i en el qual hi pot participar tothom. Era necessari, i s'està fent bé. Que els militants i simpatitzants, i tothom qui ho vulgui, pugui opinar i dir la seva, i que la seva opinió quedi recollida i serveixi  per decidir com ens organitzem a partir d'ara i què volem, no passa a masses partits. És una gran oportunitat per dir el que pensem i què volem.


3.-  Quin paper ha de jugar el President Mas al futur? 

El President Mas, té un valor incalculable. I permeteu-me l'expressió. És el President, ens agradi o no, que ens ha portat fins aquí. Que ha treballat per defensar el Dret a decidir del poble de Catalunya, i que a base de fets, i de fer la feina ben feta, el nostre procés és creïble, seriós i respectat per molts Estats del món. I això, és gràcies al President. La tasca que estem fent tots plegats, societat civil, entitats i institucions, no és fàcil, i comptar amb persones com el propi President Mas, és un valor i una garantia, per fer respectar a ulls del Món, el procés català.

A nivell de partit, evidentment que hi té un paper destacat i necessari; no obstant, serem la mateixa militància i ell mateix, qui decideixi.




4.-  Espanya, abocada a noves eleccions, amb un govern en funcions que ho recorre tot al Tribunal Constitucional i un TC alhora que tomba i retalla l’autogovern.... Quan marxem?

Personalment, jo ja fa temps que he desconnectat de l'Estat Espanyol. No em sento identificada. I independentment del meu pensament polític i ideologia, considero que el Govern Espanyol i les Corts Generals, no han estat a l'alçada per donar una solució a la demanda d'un poble; una demanda, que passava per voler votar. En una Europa del segle XXI, on un dels drets més importants dels ciutadans és votar, em decep profundament, que ni tant sols, ens hagin escoltat. A data d'avui, el Parlament té un mandat democràtic que l'estem complint. Repeteixo, gens fàcil; però possible, i és el que estem fent. Treballar amb un objectiu, i treballar bé; donant cobertura al dia a dia de la ciutadania i a l'objectiu marcat de crear les estructures d'Estat necessàries.



5- Com creus que cal eixamplar la majoria independentista?

Això només ho farem entre tots. No cal inventar res, simplement, explicar la realitat del dia a dia i les dificultats que ens trobem com a Societat dins l'Estat Espanyol. És important, ser sincers i explicar, que Catalunya la formem tots els que hi vivim, sense excloure ningú, i ens mereixem gestionar els nostres Impostos i que se'ns respecti la nostra història i cultura. No demanem res que no sigui nostre, ni anem en contra de ningú; al revés!


 
6.- Anem a la comarca: l’Ajuntament de Maçanet sembla estar solucionant el problema de l’aigua del veïns de Residencial Park. Un missatge per ells?

Els veïns de Maçanet Residencial Park, no es mereixen el problema que tenen amb l'aigua. És un problema complexe, que crec, que a tots els regidors, tant els que estan a l'oposició com els que estem a l'equip de govern, ens agradaria tenir-lo solucionat ja. Esperem tenir-lo en breu. Hi estem treballant molt intensament perquè som conscients del problema.



7.  Al veïns i veïnes  de Vidreres, amb una alcalde convergent i servei municipalitzat, tenen l’aigua un 80 % més barata que a Sils amb un alcalde ex-socialista i la gestió de l’aigua en mans privades. El consell comarcal pot actuar creant un macro gestor?​

No sóc una experta amb els temes de l'aigua; però amb el poc coneixement que tinc, sí puc dir que la gestió de l'aigua als Municipis no és un servei fàcil. Ha de ser un servei eficient  i de qualitat pels ciutadans, i a data d'avui, no sé si el  Consell té la capacitat de ser un "macro" gestor del Servei de l'Aigua. S'hauria d'analitzar i estudiar; perquè aquest tema, és molt important i sensible.


8.-  Com a diputada de la comarca, i davant la recent sentència ferma del TSJC que ordena requerir l’enderrocament  i en el seu defecte enderrocar  la nau coneguda al poble com el Nyap de Sils, creus que el govern de Sils actua correctament volent desobeir-la i allargant el conflicte amb el veïns i veïnes afectades? 
En aquest tema, com a Partit, ens hem posicionat a fer complir la Sentència. És delicat, perquè hi ha una inversió d'un espai, persones que hi tenen el seu lloc de treball i segurament, una indemnització a l'empresa afectada.


9.- A les xarxes socials els naturalistes comenten que la gestió dels Estanys de Sils és molt millorable. No sé si estàs al corrent. Una solució és incorporar-los a la gestió d’aquests espais?

Un cop a la setmana vaig a córrer pels Estanys de Sils. És un espai realment bonic. Segurament hi deu haver aspectes a millorar, però els veïns i veïnes de Sils, han fet una bona feina fins ara, amb aquest Espai. No obstant, abans d'executar alguna millora, m'agradaria saber el projecte o els estudis que hi ha fets en relació als Estanys, per tenir un anàlisi de com estan i què s'hi pot fer.



10. La darrera pregunta és sempre per fer-se autobombo! Anima als veïns i veïnes de Sils a contactar amb tu com a diputada al parlament jove de la comarca! I Moltes gràcies per aquesta entrevista, Natàlia!​


Oi tant. Estic al servei de tots els ciutadans i ciutadanes! Moltes persones ja es posen en contacte amb mi per facebook, twitter, email o mòbil! I la veritat és que ho agraeixo, perquè em permet estar al dia de les situacions quotidianes que vivim les persones!











Vull agrair les facilitats que la diputada ha posat per fer aquesta entrevista. La Natàlia ha demostrat que és pot ser política eficaç, eficient i efectiva.  Podeu saber més sobre aquesta jove diputada a la viquipèdia i contactar amb ella al Twitter , al facebook. i e-mail. De ben segur us sentireu ben tractats. Gràcies per llegir aquesta entrevista!