dimarts, 1 de setembre del 2009

Jordi Tardà a elperiodico.cat sobre l'Estany de Sils

Espais protegits
Perill a Sils
Jordi Tardà Castells
Sils
En els últims mesos ha anat augmentant el nombre de visitants als estanys de Sils, zona natural protegida, i això l’ha convertit en un dels llocs més visitats de la comarca de la Selva. Aquest procés natural, però, es veu ara seriosament amenaçat i no només pel Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) previst per l’ajuntament.
En època de cacera, i malgrat la clara senyalització, alguns caçadors posen l’ai al cor a l’envair un espai reservat als visitants. Jo mateix he sorprès un caçador dins d’un dels miradors, recolzant l’escopeta a la finestra per poder disparar millor als ànecs de coll verd. I, la veritat, barrejar trets amb passejades a peu o en bicicleta en el mateix indret no sembla gaire recomanable. Com tampoc ho són les documentades carreres de quads, motos i, darrerament, cotxes per l’espai protegit.
Potser algun dia algú, visitant o practicant, en sortirà ferit o malparat i en cap cas es podrà dir que no se n’havia avisat i que es podria haver evitat. La publicació d’aquesta carta ho certifica. Que cadascú faci la seva feina. Jo ja he fet la meva.
.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No parlare mes d aquest senyor.......tothom el coneix

LNC ha dit...

Als i les de Can Fanga ens agraden les coses d'en Tardà, Sr. zzz, potser Sils està massa tancat no?

Anònim ha dit...

Els gustos dels "domingueros" sempre han sigut una mica snobs i els nostres mes rustics.......questio de filosofies.
Miri li podria dir que voste te la sort de viure en el millor poble en kms al voltant
per la qualitat humana que hi ha
avui no tinc temps un altre dia li explico
byes