divendres, 4 de setembre del 2009

La Veu de Sils sobre els nyaps urbanístics a Sils

PROPOSTA PRESENTADA PER ICV-EUiA-EPM AL PLE.

MODIFICACIÓ NORMES SUBSIDIÀRIES SECTOR CENTRAL

Observació inicial

A Sils hem viscut amb preocupació actuacions urbanístiques que popularment han estat qualificades de nyaps (davant de l’Ajuntament, el supermercat Consum,…).

Ara la preocupació del nostre grup és fer la nostra contribució per evitar un nou nyap.

Per a fer la nostra contribució de manera responsable necessitem un temps que ara, amb el procediment ordinari, no tenim.

Un projecte al que el nostre grup dóna un suport inicial, perquè conclou la urbanització del nucli urbà, i perquè pot comportar uns beneficis importants al municipi.

Volem filar prim perquè estigui perfectament integrat amb l’entorn existent, i que en el mateix àmbit del projecte les coses es facin el millor possible, donant solucions també a aquest entorn.

A diferència de l’equip de Govern, que ha tingut informació de tot el procés des de l’inici i que ha estat participant en les consultes realitzades pels tècnics de la junta de compensació, l’oposició només coneixem el projecte des del passat dia 1 de setembre.

Un projecte complex, que mereix una anàlisi i un aprofundiment per a poder donar una conclusió raonada, cosa impossible en els dos dies de tramitació ordinària.

Proposta

Pel la qual cosa demanem a tots els grups del ple que quedi sobre la taula durant 15 dies, perquè cada grup pugui fer la seva aportació, comprometent-nos nosaltres a fer la nostra.

Inicialment, a falta d’una anàlisi més rigorosa, avancem algunes idees del nostre grup:

- Al llindar d’aquesta zona hi ha comerç de proximitat (Estanc de Sils, merceria i complements Rissech, esteticient Dolors, perruqueria Carlus, forn de pa Can Companyó, pastisseria Montrosa, fusteria d’alumini Alumsils,…), que cal contemplar i potenciar. Aquest comerç de proximitat necessita facilitat d’aparcament per afavorir la seva activitat, una mancança del projecte actual que cal modificar. Cal marcar en els vials les zones d’aparcament, de manera que siguin incloses en el projecte d’urbanització. Amb aquesta proposta es descongestionarà la zona, amb una millora de la mobilitat que també afavoriria el nou comerç que s’instal•li a la nova zona definida al projecte.

- Hem de considerar l’existència de dos blocs anomenats pisos blaus, amb mancances d’aparcament, així com d’ascensor. Hem d’evitar la desvalorització d’aquests blocs i els hem d’integrar a l’entorn, suplint en la mesura que sigui possible les seves mancances. Proposem que la zona verda estigui al darrera d’aquests blocs, amb la dotació d’aparcaments al carrer Francesc Mas i Ros. Per tant, proposem que l’habitatge protegit previst darrera aquests blocs vagi a una altra ubicació.

- Totes les places d’aparcament a les quals fem referència considerem que han d’ésser en bateria, per a optimitzar l’ús del sòl (ho marcarem al plànol adjunt).

- Considerem necessari el màxim suport d’aquest Ajuntament a la junta de compensació perquè pugui negociar amb la companyia elèctrica una reducció substancial dels costos de demolició de les torres elèctriques i edificis, així com el soterrament i la nova instal•lació de línies i subestació transformadora existent.

Sils, 3 de setembre 2009.

LES NOSTRES PROPOSTES NO HAN TINGUT RECOLÇAMENT NI HAN ESTAT PRESES EN CONSIDERACIó.

L`ALCALDE HA POSAT A VOTACIO LA PROPOSTA DEL GOVERN, QUEDAN APROVADA LA PROPOSTA PRESENTADA AL PLE PER 8 VOTS A FAVOR (CiU, AMS, IdS) I 1 ABSTENCIO DE ICV-EUiA-EPM.
.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El Señor Albert Miralles de ICV les dio tanto a CIU como a AMS la oportunidad de que ellos dos Gobernaran en solitario, el apoyaria la moción y ICV se que daria fuera del Equipo de Gobierno ni con esa propuesta quisierón los de CIU.