dimecres, 12 de novembre del 2008

La Planta 4 dels blocs i IdS al 2003...i amb el nyap què?


L’oposició demana la nul”litat d’un pla urbanístic perquè vulnera la normativa

Els Independents de Sils han presentat un recurs d’alçada davant l’aprovació de la modificació puntual del Pla de Millora del sector sud del poble perquè, segons ells, «vulnera les normes pel que fa al nombre de plantes».

Jordi Meléndez, Sils


El grup municipal d’Independents de Sils (IdS) ha presentat un recurs d’alçada davant l’aprovació, per part de l’Ajuntament, governat per majoria absoluta de CiU, i per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, de la modificació puntual del Pla de Millora del sector sud de Sils, ja que, segons afirmen els independents en un comunicat, «es vulnera flagrantment les normes subsidiàries de planejament pel que fa al nombre de plantes permeses».


Així, segons l’IdS, les esmentades normes, en el seu article 46, deixen palès que es preveu una edificació màxima en aquest sector per a les edificacions aïllades de planta baixa (65%), planta primera (50%), planta segona (50%) i planta tercera (50%), o sigui, que es poden construir planta baixa més tres plantes.


A més, segons els independents, la proposta per part de la iniciativa privada de modificació del Pla de Millora comportava la modificació d’unes illes del vigent pla, i consistia bàsicament en la substitució de l’ordenació en illa tancada per illa oberta i ampliar un vial.

L’IdS no entén que la Comissió d’Urbanisme de Girona n’informés favorablement


Amb aquestes modificacions es redueix mínimament l’edificabilitat global del sector (menys d’1%) que és de més de 37.000 metres quadrats, i s’incrementa en uns 300 metres quadrats la vialitat per a vianants en sòl privat d’ús públic.


Per compensar aquesta mínima pèrdua, la propietat proposava ocupar la totalitat de les plantes soterrani d’unes parcel·les incrementant, així, les places d’aparcament, ampliar l’ús comercial previst i independitzar la planta sota coberta de la tercera planta, amb la qual cosa, segons asseguren des de l’IdS, el nombre de plantes seria de planta baixa més quatre plantes pis.

Els plantejaments de l’IdS


Els plantejaments per valorar aquesta proposta de la propietat per part de l’IdS han tingut en compte que «aquesta nova ordenació constitueix una millora en la qualitat urbanística. Aquests arguments els vam exposar en el ple d’aprovació d’aquesta modificació i no els van acceptar, tot i que vam plantejar que es podia permetre parcialment aquesta proposta, excepte pel que fa a independitzar la planta sota coberta de la tercera planta perquè és contraria a les normes» i afegeixen «però com que ja estem acostumats, amb un acte d’abús de poder, van fer valer la seva majoria absoluta per rebutjar els nostres arguments, tot i que va quedar clar, que s’infringien les normes després que el secretari, a petició nostra, llegís l’esmentat article 46».

Tanmateix, l’IdS assenyala que «el que no entenem és que, tot i demanar que s’adjuntessin en l’expedient els nostres arguments i s’enviés a la Comissió Territorial d’Urbanisme, que és l’òrgan competent que vetlla pel compliment de la normativa urbanística, aquesta informés favorablement de la modificació».


Pels independents, la vinculació de la planta sota coberta a la tercera planta és el criteri general adaptat i és tal com marca la norma aprovada. En permetre el contrari, o sigui, que aquesta esdevingui independent, «no es compleix que el Pla de Millora, en ésser una figura de planejament de rang inferior a les normes subsidiàries, hi ha d’estar supeditat jeràrquicament» i asseguren que «en interès del bé comú, esperem una resposta afirmativa de la conselleria a la nostra demanda de nul·litat dels acords d’aprovació per tal de deixar clar als qui governen amb majoria absoluta que les coses, a més de fer el que volen, també les han de fer ben fetes».

Acusen el govern de Convergència i Unió de fer el que vol perquè té majoria absoluta.

Diari de Girona; data: desconeguda

Font: http://silsdelaselva.wordpress.com/2007/12/28/274/
.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

com poden les persones canviar tan radicalment en tant poc temps?

quin preu ténen els ideals, els valors, la honestitat...?

Jo vaig votar a aquests qué eren al 2003, no a aquests en que s'han convertit al 2008

NO TOTS TENIM UN PREU, GRÀCIES A TOTS AQUELLS QUE NO ESTAN DISPOSATS A VENDRE EL MÉS IMPORTANT!!!!!

Anònim ha dit...

Amb la gestiÓ de la QUITXALLA, pel que ser, té més culpa en NOGUER QUE EN TABERNER