dissabte, 1 de novembre del 2008

Carrer Bastiments de Sils: Trinen i flipen


Aquest matí hem tingut una reunió amb els serveis tècnics municipals. Hem entès millor com funciona la política urbanística local.
Ens han ensenyat uns plànols molt vells i una fotocòpia d’una pàgina de les normes de planejament.
La parcel·la on edifiquen el supermercat és a la “zona 8″; no hi ha cap obligació de deixar cap espai entre la nau industrial i la vorera.
Increïble, però cert: el mur de ciment sense finestres pot tenir 7 metres d’alt i, al mateix temps, pot estar enganxat al perímetre exterior de la parcel·la, a zero centímetres de la vorera. És el que diuen.
La vorera ha de fer metre cinquanta, ens diuen; a l’acabar la reunió agafem una cinta mètrica i comprovem que la distància entre un extrem de l’edifici i l’altre extrem de la vorera és ara de metre trenta.
També ens han ensenyat els plànols actuals de com quedarà el supermercat Consum Bàsic: al dibuix hi ha un camió trailer que, estant aparcat, envaeix literalment la vorera i entra un tros al carrer. Al davant d’on ara hi ha un pas de vianants hi ha dues enormes portes, que son de “serveis”.
Hem deduït que amb el permís dels nostres serveis tècnics municipals, amb el permís dels nostres polítics locals, han convertit el carrer de Bastiments, fins ara un carrer de veïns de zona residencial, considerat com a “zona de sensibilitat acústica alta”, en el pati del darrera del supermercat Consum.
El projecte presentat per l’empresa constructora sembla ser que ha estat aprovat al 100%, sense negociació i mira que hi havia coses a negociar, a tot nivell, de distàncies, d’estètica, de vores, de pàrquing, de situació del moll de càrrega i descàrrega, de sortida i entrada de vehícles, de sorolls diurns i nocturns.
La sala de maquinària sembla que estarà a la planta baixa de l’edifici de dues plantes, enganxada al carrer Bastiments, que forma part d’una zona de cases unifamiliars és a dir, una zona residencial.
Han convertit el carrer Bastiments en el pati del darrera del supermercat: camions de càrrega i descàrrega, furgonetes i vehicles de serveis diversos i, per a colmo, carrer de sortida dels vehicles dels clients del supermercat.
Utilitzant el carrer per a aquests usos, l’empresa constructora s’estalvia terreny de la parcel·la: disposa de més espai per a pàrquing de clients i, atenció, podrà construir un segon supermercat o espai comercial, també enganxat, suposem a la vorera del carrer Bastiments.

Ens han venut de dalt a baix.
Veïnes i veïns de la zona afectada.
.
P.S: Font dignes de tota solvència recomanen no creure gaire en la interpretació d'un planol que puguin fer determinats serveis tècnics.
.