dijous, 14 de maig del 2009

Copa


Xiulada als reis i "We are nations of Europe, good bye spain" en una pancarta a Mestalla


La cridòria dels seguidors apaga l'himne espanyol mentre els monarques s'esforcen a somriure i saludar amb la mà. TVE connecta amb San Mamés però no s'estalvia els xiulets
.

Una xiulada monumental ha rebut els reis d'Espanya i l'himne espanyol a Mestalla instants abans de començar el partit de la final de la Copa, entre el Barça i l'Athletic Club de Bilbao.

La cridòria dels seguidors dels dos equips ha ofegat el so de l'himne mentre els monarques, amb un somriure fixat a la cara, s'esforçaven a mantenir-se en el seu paper saludant amb la mà. Només els Boixos Nois han seguit aquesta part de la litúrgia amb actitud de respecte i devoció, amb el braç alçat.

Mentrestant, a la grada es veia una enorme pancarta –que no s'ha vist per televisió, en la retransmissió realitzada per la productora Santa Mónica Productions per a la Federació Espanyola de Futbol– que deia: "We are nations of Europe, good bye Spain", Som nacions d'Europa, adéu Espanya.

Aquests instants de reivindicació política ha estat seguits de manera diferent per les dues televisions públiques que retransmeten aquesta final històrica. Els comentaristes de TV3, que explicaven que les entrades reservades a la federació, suposadament neutrals, han anat a parara a mans dels seguidors bascos si fem cas de les samarretes que s'hi veuen, s'han adonat de sobte que ja sonava l'himne espanyol. "Hi ha tant ambient que ni me n'havia adonat que sonava l'himne", ha apuntat un dels locutors.

Televisió Espanyola, en canvi, ha preferit desconnectar en aquell moment de Mestalla i donar pas a San Mamés, on els seguidors bascos que no han pogut anar a València segueixen el partit mitjançant pantalles gegants: ni així han evitat retransmetre una xiulada, perquè el públic de Bilbao també s'hi ha esgargamellat.


Font: Avui.cat

.

.


.