divendres, 22 de maig del 2009

Educació fa marxa enrere i ara construirà l´escola de Sils després de dies de protestes


SILS E.BATLLE
El municipi de Sils finalment tindrà la nova escola perquè el Departament d'Educació ha reconsiderat la seva decisió després que el poble hagi estat gairebé un mes protestant des de diversos àmbits de la societat silenca, que van culminar diumenge passat amb el tall de la carretera C-63 a l'alçada de l'Ajuntament durant cinc minuts.
El sí a la nova escola es va conèixer ahir al matí, el mateix dia que representants de l'Ajuntament s'havien de reunir amb el conseller Ernest Maragall per conèixer les explicacions del reponsable d'Educació sobre la negativa de construir aquest centre escolar.
Aquesta reunió, però, no es va produir ja que durant el matí, tal i com explicava l'alcalde Martí Nogué (IdS), ell mateix va trucar als Serveis Territorials d'Educació i a l'àrea de Planificació del Departament per demanar-los un cop més que "no demanàvem res que que no creiem que no necessitàvem". Això sumat a la implicació d'Andreu Otero, responsable d'Educació a Girona, segons el batlle, van ser determinants perquè finalment, se'ls comuniqués que s'havia reconsiderat la construcció del col·legi.
Per celebrar aquesta notícia ahir a la tarda mestres del centre escolar Jacint Verdaguer, futurs docents de l'escola nova, pares i membres del consistori van celebrar amb cava i de forma improvisada la "victòria" per haver aconseguit que Educació s'hagi repensat la seva decisió. A més, a la porta de l'escola, des d'ahir ja es pot llegir una nova pancarta que substitueix la que hi havia pel nou centre escolar i la d'ara diu "Ja tenim escola!!".
Des de l'Associació de Pares i Mares (Ampa) de l'escola Jacint Verdaguer, que es troba saturada i que amb la creació d'aquest centre escolar en mòduls prefabricats ha de servir per descongestionar-la, el seu president Marcel Sallent explica que el dimecres al vespre va ser un dia boig ja que es desconeixia si finalment s'entrevistarien amb Maragall i per tant, si l'autobús que volien contractar per anar-hi i protestar davant la Conselleria, s'utilitzaria. Tot i això, Sallent es mostra molt satisfet de la decisió d'Educació i assegura que ara "s'ha fet justícia".

Finançament, per decidir
Andreu Otero, per la seva banda, va manifestar ahir que des que va visitar Sils la setmana passada, "he estat fent gestions respecte a això i veia clar que el setembre del 2010" s'acabaria per obrir una nova escola per alliberar espais de l'altra del poble. I que després que l'Ajuntament hagi ofert ajudar econòmicament, en tenir ja tot el projecte fet i l'equip directiu elegit, "s'ha reconsiderat la decisió". El tema de finançament d'aquest nou centre escolar de Sils, com va recordar ahir l'alcalde encara no està concretat però recorda que el consistori, "si convé, s'intentarà ajudar" econòmicament. Amb la decisió d'ahir, s'acaba gairebé un mes de protestes i reunions que finalment han culminat amb l'escola, que Educació havia promès al poble de Sils.



.