dissabte, 21 de novembre del 2009

Qüestionari als polítics i les polítiques de Sils (Veurem si són com Obama o com Bush i Castro)


Obama defensa la via diplomàtica amb Cuba al blog de Yoani Sánchez

.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha respost a un qüestionari elaborat per la bloguera cubana Yoani Sánchez. En el seu famós blog Generación Y, Sánchez explica que havia tramès dues cartes, una a l'oficina d'Obama i una altra a la de Castro, amb set preguntes sobre les relacions entre Washington i l'Havana. Obama li ha respòs, Castro, no. En la seva resposta, el president dels EUA diu que el que vol de Cuba "és més respecte als drets humans i a les llibertats polítiques i econòmiques".


Yoani Sánchez explica al seu blog que "després de mesos d'intents he aconseguit fer arribar un qüestionari al president nord-americà, Barack Obama, amb alguns d'aquests temes que no em deixen dormir". I afegeix: "Són incògnites que neixen de la meva experiència personal i reconec que cadascun dels meus compatriotes podria redactar-les d'una manera diferent i pròpia."

Raúl Castro no ha respost al qüestionari, però sí que ho ha fet Obama. El mandatari nord-americà agraeix l'oportunitat que li brinda Yoani per compartir impressions sobre Cuba. A una de les preguntes Obama respon: "En el cas de Cuba, l'ús de la diplomàcia s'hauria de traduir en més oportunitats per promoure els nostres interessos i les llibertats del poble cubà".

En una altra de les respostes afirma que el que els EUA volen de Cuba "és més respecte als drets humans i a les llibertats polítiques i econòmiques", cosa que "s'uneix a les esperances que el govern respongui a les aspiracions de la seva gent de gaudir de la democràcia i de poder determinar el futur de Cuba lliurement".

.


Font: 3cat24

.
Seguint l'exemple, ens proposem enviar un qüestionari als polítics locals amb el temes d'actualitat de Sils, podeu fer arribar les vostres prenguntes a catnaciosils@gmail.com o als comentaris d'aquest escrit. Hi ha absoluta llibertat per realitzar quelasevol pregunta, amb l'única condició que siguin respectuoses amb les persones a qui van adreçades.
.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

1.- Com explica el que està passant amb el Nyap ?

Anònim ha dit...

2.- Actes municipals a internet Sí o no. Per què?

Anònim ha dit...

3.- Amb quin regidor/a que no és del teu grup aniries a fer un café sense poder parlar de política?

Anònim ha dit...

Estic veien que aquest nouvingut anomenat Miralles, es creu lObama de Sils.

ESTÂ EQUIVOCATTTTTTTTTTT

Anònim ha dit...

Sobre el transport escolar gratuït per a les urbanitzacions. A favor o en contra. Per què?