divendres, 20 de novembre del 2009

Més de 30.000 ciutadans/es ja han votat en les primeres 24 hores de la consulta virtual sobre la independència


En el sistema no hi ha cap restricció en la procedència dels votants i només es pot efectuar un únic vot per usuari

24 hores després de la posada en funcionament de la primera consulta sobre la independència de Catalunya convocada en una xarxa social, ja són més de 30.000 els usuaris registrats a Facebook que han votat. A les 19.30h d'aquest dijous l'escrutini provisional atorgava 28.731 vots pel sí i 5.197 al no. Cal tenir en compte que no hi ha cap restricció en la procedència dels votants i que només es pot efectuar un únic vot per usuari.

Els organitzadors de Catalunya Decideix al Facebook consideren un "gran exercici de democràcia i civisme el que la ciutadania està demostrant en un àmbit, el virtual, que cada cop té més incidència en la societat".

L'organització considera que aquest fet "és un retrat força fidedigne de diversos sectors socials del país". També han jutjat com a "molt positiu el debat que s'està produint en el mur del grup "Catalunya Decideix" en què ja es compten per milers els missatges i debats generats entre els usuaris. Els administradors esborren amb tota la celeritat possible qualsevol missatge ofensiu tot i que es mostren "molt satisfets" de l'elevat grau de civisme i profunditat de les reflexions que s'hi estan escrivint.

Pels propers dies s'està pensant incloure noves aplicacions per tal de seguir dinamitzant i incentivant la participació de la ciutadania en el primer referèndum organitzat a Internet.
Font: Avui.cat
.