divendres, 27 de novembre del 2009

27-N La salutació sexista continua




Dos dies després del 25 de novembre -dia internacional contra la violència de gènere, l' encara alcalde, M. Nogué, no ha canviat la seva salutació només masculina. Hi ha gent i alcaldes de tota mena. Pel contrari els grups municipals de CiU, AMS i ICV a Sils han publicat la següent declaració que es votarà al proper ple municipal:



.

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES, ELS TRES GRUPS MUNICIPALS CiU, AMS i ICV–EUA-EPM DE SILS

Manifestem que la violència masclista és un fenomen històric, universal i estructural, que esfonamenta en el patriarcat com a sistema estructurador de les relacions socials desiguals entre homes i dones. Aquesta violència constitueix un dels principals atacs contra els drets de les dones, una mina contra la seva llibertat i autonomia. És, de fet, la violència més freqüent i camuflada, el “crim encobert més extens del món”, tal i com ha afirmat l’Organització de les Nacions Unides.

La violència envers les dones, es representa de formes molt diverses: violacions, assetjaments sexuals i laborals, en el sexisme publicitari, en el tràfic de dones i nenes, en la prostitució,en la mutilació genital, en la feminització de la pobresa, en la marginació de la política, en la invisibilitat de les nostres aportacions, en l’eliminació de la nostra Història, en els matrimonis concertats, en la desigualtat salarial, en la imposició del burka…

Aquest 25 de novembre de 2009, els tres grups municipals de l’oposició CiU, AMS i ICV-EUiA-EPM de Sil ,volem expressar, una vegada més, la nostra condemna rotunda envers totes les formes de violència masclista, i la voluntat d’esmerçar els nostres esforços i recursos per seguir avançant en la seva eradicació.

La Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada fa poc més d’un any al Parlament de Catalunya, constitueix un gran pas en la lluita
contra aquest tipus de violència, atès que aporta noves eines i més instruments per fer front a aquesta problemàtica, així com una concepció àmplia del
concepte i els àmbits on actua, permetent la comprensió del fenomen en la seva extensió.

Tanmateix, som conscients que encara ens queda molt camí per recórrer. A Catalunya en el darrer any ja han mort 10 dones a mans de les seves parelles o exparelles. Les morts, però, tan sols són la violència visible de tota la violència. Des que es va iniciar des del Consell Comarcal de la Selva el programa per a l’abordatge integral de les diferents manifestacions de la violència masclista en 2004, el nombre de dones derivades víctimes de violència masclista ha estat de 414 de les quals 79 han estat en el darrer any . Per això, cal que incidim en la consciència social per tal que ningú faci bandera del masclisme.
Els ajuntaments que són l’Administració més propera a la ciutadania, viuen amb intensitat i moltes vegades amb impotència aquest tipus de violència, per això són ells que poden detectar-la de manera més directa.

És per això, que són els Ajuntaments els que en primera instància s’han d’implicar en donar resposta a aquesta situació de les dones, per arribar a aconseguir en un futur poder declarar que els nostres municipis siguin efectivament llocs exempts de Violència de Gènere.

Per tot el que hem exposat els Grups Municipals de CiU, AMS i ICV-EUIA-EPM proposen al Ple de l’Ajuntament que s’adoptin els següents

ACORDS:

1. Fomentar una educació basada en valors tals com la igualtat, la tolerància, el respecte i la no discriminació, que permeti posar fi als rols basats en la desigualtat, la intolerància i en la subordinació de gènere, implicant a tota la Societat.

2. Que aquest Ajuntament a través d’adherir-se al programa per a l’abordatge integral de les diferents manifestacions de la violència masclista del Consell Comarcal de la Selva conegui i estudiï les situacions de violència de gènere a què s’enfronten moltes dones per elaborar un Pla integral local contra la violència de gènere i obrir una partida específica dins dels Pressuposts Municipals anuals.

3. Que l’ajuntament mantingui campanyes permanents, incloent els mitjans de comunicació, dirigides a denunciar tot tipus de discriminació i violència per raó de sexe.

4. Que l’ajuntament sol•liciti al Govern de l’estat espanyol, l’augment de les partides destinades a transferències a les Corporacions locals per a actuacions conjuntes contra la violència de gènere, en desenvolupament de les actuacions recollides en la llei 3/2004.

5. Demanar al Govern de l’estat espanyol reformes en la Llei Integral del 2004, atès que no ha suposat la solució al conflicte ni la dissuasió dels maltractadors. , instant-lo a la modificació de la llei sobre violència de gènere, a fi que aquesta s’abordi de manera transversal i amb majors recursos econòmics.

6. Enviar aquests acords al President de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat Espanyol, i als Grups del Parlament de Catalunya i a les Corts Generals.

7. També adherir-se al manifest signat per: L’Institut Català de les Dones, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona,la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Sils, 25 de Novembre de 2009
.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta corrent progre caduca, que s'omple la boca però no pensa en les persones, que centra el debat en l'embolcall i no en el problema des de fa decades, fa més mal que be a les dones.El dia que es deixin de tonteries d'igualtats, creuré que les feministes són diferents que els masclistes. El dia que sol·lucionin les pensions de les vídues,que lluitin pel reconeixement social de les mares que no han cotitzat mentre treballaven a casa, aquell dia em creuré tot aquest munt de paraules absurdes que heu signat. A les dones que conec, tant se'ns en fot com ens saludin. A les progres amb pasta, es veu que si.