dimarts, 8 de desembre del 2009

DdG: "Sils permetrà construir al sector central edificis de tres pisos d´alçada"


S'han modificat les normes subsidiàries per aconseguir-ho tot i que el futur POUM recull que els immobles hauran de ser més baixos

SILS MARTÍ SANTIAGO
Sils ha satisfet les demandes dels propietaris del sector central en modificar les normes subsidiàries que els permetran construir edificis de planta baixa i tres pisos d'alçada mentre que el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) que s'està preparant especifica que a la zona tan sols estarà permès aixecar blocs de planta baixa i dos pisos. Una vegada la Comissió Territorial d'Urbanisme doni el vistiplau a aquest canvi s'iniciarà el procés de reparcel·lació dels terrenys i la Junta de Compensació podrà començar a obtenir les llicències d'obres.
La decisió arriba després que l'abstenció de CiU, AMS i els vots contraris d'ICV impedissin al govern (IdS) aprovar aquesta modificació el novembre passat i forcessin la realització d'un nou ple extraordinari, celebrat dijous passat, 3 de desembre, i en què CiU va desdir-se de la seva anterior votació per tal d'aprovar la modificació de les normes subsidiàries.
La manca de consens és fruit de la voluntat inicial de l'oposició d'aconseguir que el govern sotmetés al plenari la reparcel·lació de la zona. Un aspecte que és manifestament il·legal perquè ha de ser aprovat per Junta de Govern Local, tal com assegura l'alcalde de la població, Martí Nogué (IdS).
El grup d'ICV ha mantingut invariable la seva postura inicial contrària a la modificació i assegura que el govern vol tenir "enllestit el projecte del sector central abans de l'aprovació del POUM" perquè això permetrà construir 233 d'habitatges dels quals tan sols 30 seran de protecció oficial. En canvi, el futur pla general preveu un màxim edificable de 204 pisos, dels quals 67 seran protegits.
El batlle assegura que darrere aquesta modificació no hi ha una voluntat urbanística, ja que "el nombre de vivendes el determinaran els propietaris". Nogué assegura que no tots els parcel·listes tenen intenció de permetre la construcció d'un bloc de pisos sinó que n'hi ha que tenen el terreny reservat per fer-se una sola casa. "És aventurat dir el nombre d'habitatges que hi haurà", afegeix. (*) Nota del Bloc: Sobre aquestes manifestacions de l'encara alcalde farem un comentari passat el 13-D

Les explicacions del batlle no convencen el portaveu federalista, Albert Miralles, que assegura que amb aquesta modificació l'aprofitament urbanístic del sector central serà notòriament superior al previst pel pla general i, per tant, "és comprensible voler-se avançar al POUM per donar més valor als terrenys". Per aquesta raó la formació que lidera mantindrà totes les al·legacions presentades.
Per part seva, el líder de CiU, Francesc Anoro, justifica el suport donat per la formació que presideix al fet que la falta d'entesa amb el govern en minoria d'IdS "no l'han de pagar els ciutadans". El regidor considera que no disposava de cap possibilitat d'aconseguir que l'alcalde tractés de consensuar el procés de reparcel·lació i ha decidit fer prevaler la voluntat dels propietaris dels terrenys a mantenir oberta una modificació de normes de la qual inicialment és partidari.
De la postura de CiU l'alcalde manifesta que es tracta d'un canvi d'actitud derivat de la pressió efectuada pels propietaris dels terrenys del sector central que reclamaven urgentment que es deixés d'"obstaculitzar el procés".
.