divendres, 11 de desembre del 2009

Un estudiant viatjarà expressament des dels Estats Units per votar el 13-D per primer cop


Jan Monells aconsegueix pagar el bitllet a través d'una col·lecta i destinarà els diners que li han sobrat a la selecció catalana de futbol

.

Jan Monells, un jove de 18 anys de Valldoreix, vol votar com molts d'altres en la consulta sobiranista d'aquest diumenge 13 de desembre. Per fer-ho, però, haurà de viatjar des de Califòrnia, als Estats Units, on està estudiant. Aquesta serà la primera experiència electoral per a Monells, que es declara independentista des de ben petit, i per poder-la dur a terme ha fet una col·lecta que li ha permès recollir els diners necessaris per pagar el desplaçament.

Jan Monells és estudiant de primer curs de Relacions Públiques a la universitat d'Irvine, a uns vint minuts de Los Angeles. El jove resideix a Califòrnia des de l'agost passat i per aquesta causa no va viure d'aprop la convocatòria celebrada a Arenys de Munt el passat 13 de setembre. Això no li ha representat cap obstacle per estar al corrent dels esdeveniments: "El pare sap com penso i m'anava informant sobre tot el que passava".

L'extensió de les consultes sobiranistes arreu i en concret en el seu municipi li va provocar inquietud. "Em feia ràbia no poder estar aquí", afirma. El desig de participar en aquesta experiència va impulsar Jan a comentar al seu pare la possibilitat de buscar alguna forma d'esponsorització que li permetés pagar el viatge fins a Catalunya. Finalment, a través de diversos mitjans de comunicació, d'amics i de FaceBook va fer pública la seva crida. "Dijous a la nit, dia 10, vaig aconseguir els diners necessaris per pagar un bitllet de baix cost".

Per Jan Monells, aquest viatge significa que "votaré per primera vegada i, a més, podré fer-ho per la independència de Catalunya. Em fa molta il·lusió".

.


.