dilluns, 25 de juliol del 2016

Conflicte d'interessos de la regidora Maria José López Ruiz a la vista.

La regidora i 2a, tinent d'alcalde de Sils Ma. Jose Lopez, forma part de la llista de la borsa de treball de personal docent del Departament d'Ensenyament i aquest any ha estat destinada, provisionalment a l'IES de Santa Coloma de Farners només en règim de mitja jornada. A les adjudicacions definitives però, ha anat a parar al Institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric.

La borsa de personal docent, la formen mestres i professors que no tenen destí fixe per no haver aconseguit plaça definitiva en unes oposicions.

Els interessos professionals de la regidora, en consolidar una bona plaça , s'enfronten a l'interès general de Sils, en aconseguir un institut sense barracons.

El primer tinent d'alcalde, Joan Andreu Arredondo Rodríguez, membre de la borsa docent núm. 17.131 rep un interinatge de jornada complerta a l'Institut Serrallarga de Blanes.




NOVETAT del 27 de juliol de 2016: Les destinacions definitives fan caure la regidora de la llista de professors de l'IES de Santa Coloma Farners per part del Departament d'Ensenyament. L'adjudicació provisional no ha prosperat. sense destinació el personal docent de la borsa resta pendent per a realitzar substitucions durant el curs. Seguirem informant.

NOVETAT del 28 de juliol: Destinació definitiva i 1/2 jornada a l'institut Vescomtat de Cabrera d' Hostalric. S'incorporà l'1 de setembre.

Fins ara, no havien volgut enfrontar-se a la realitat, però l'equip de govern té un problema en el moment de negociar amb els serveis territorials a Girona del Departament d'ensenyament la fi del barracons a l'Institut de Sils: La persona designada per l'alcalde per a negociar un nou institut és empleada, sense plaça fixa del propi Departament.

Membre de la borsa de treball número 10.366, havia estat destinada aquest proper curs a l'Institut de Santa Coloma de Farners. Però ha caigut en l'assignació definitiva. L'IES de Santa Coloma és un institut sense barracons. Cas d'haver aconseguit aquest interinatge hauria mirat de consolidar aquesta destinació i ampliar-la a jornada sencera en curs propers. Aquesta destinació, però, s'ha de confirmar pel propi Departament en els propers dies seguint el procediment de nomenament del personal substitut.

Altres professors i professores amb interinatge, veuen confirmada la seva plaça si la direcció del centre els avalua satisfactòriament. No ha estat el cas de la regidora en cap de les seves destinacions anteriors.

Ateses les circumstàncies de col·lisió entre el legítim interès professional de la regidora i el seu deure polític, el més adient és que el govern de Sils, canvii la interlocució de cara a aconseguir un institut definitiu i sense barracons per a Sils.

La regidora, fins i tot, obviant el conflicte d'interessos manifest, s'ha manifestat en ple explicant suposades negociacions amb el Departament d'Ensenyament sobre el possible nou institut. Va amagar, però, com és habitual a IdS la seva feble i controvertida situació laboral, essent regidora d'ensenyament i comunicació.

La regidora va ser una de les votants, en Ple de traspassar un cost de 2.000 € a l'ANC local si es volia una estelada a Sils, el passat any. Sils està sense estelada, amb barracons a l'institut i una pèssima imatge a les xarxes social que gestiona directament aquesta controvertida regidora. També a Vallcanera augmenten les veus crítiques pel seu desinterès en els problemes del veïnat.






Font de la informació: SSTT del Departament d'Ensenyament Girona.