diumenge, 10 de juliol del 2016

Perquè els arguments del regidor Juli Garcia sobre l'Estelada a Sils són erronis.

El regidor de govern d'ERC s'entesta en defensar una moció estèril i ineficient per mantenir el poble sense l'Esteleda.

Al marge de l'episodi esperpèntic de les dues brides, us expliquem perquè la posició dels Garcias-Mecinas són argumentalment insostenibles.





ANTECEDENTS:

ERC, junt a IDS i l'abstenció d'ICV, va rebutjar dues mocions prèvies de Capgirem Sils i CDC a Sils, que ja tindrien hissada l'estelada.

La moció pactada per IDS i ERC, va esdevenir l'única possible per tal que Sils no hagués rebutjat en Ple la hissada de l'Estelada. És només aquest fet el que explica que Capgirem Sils hi votés a favor. Si haguessin actuat de la mateixa manera que ERC, a més de passar un any sense Estelada, seria per acord del ple.

11 mesos després el poble continua sense Estelada i continuarà així, si el senyor Juli Garcia no és capaç d'entendre les errades de les seves manifestacions.


LA INCONSISTÈNCIA ARGUMENTAL:

ERC diu equivocadament:


1.- És l'ANC qui per acord del Ple ha de penjar l'Estelada i fer-se càrrec de la despesa que generi en la  hissada i el seu manteniment.

FALS: El Ple municipal no té competència per decidir el que ha de fer una Entitat que només està sotmesa a la voluntat dels seus associats i associades.  L'encàrrec de traspassar els costos, a més esdevé a la pràctica una mena de sanció econòmica a l'ANC. La moció, un nou abús de dret del govern, suposa que persones no formen part ni són membres de l'ANC -com l'alcalde- decideixin per sobre de la voluntat de la pròpia ANC. Hom pot imaginar que un ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat amb el vot d'una alcaldessa socialista i espanyolista puguin decidir les accions del'ANC local respecte l'Estelada? Ras i curt: si l'alcalde Nogué i els seus volen decidir a l'ANC, han de fer-se socis i sotmetre a votació les seves propostes.

2.- Atès que ja es va aprovar aquesta moció ja no s'ha de parlar més del tema de l'Estelada a Sils i no és culpa de l'Ajuntament no tenir Estelada al Poble.

FALS: Atès que la moció aprovada cau en l'abús de dret, la moció s'ha de considerar nul·la de ple Dret (com la llicència del Nyap, per entendre'ns) i en qualsevol altre Ple s'hauria pogut aprovar.  Per evitar la discussió jurídica habitual, però, és irrefutable que passat un any de l'aprovació d'una moció es pot tornar a tractar un assumpte i més quan salta a la vista que l'Estelada a Sils no està hissada.

3.- L'Estelada s'ha de penjar al poble de manera que no es polititzi.

FALS: L'Estelada és un símbol polític que representa l'anhel majoritari d'esdevenir un Estat lliure, per les vies polítiques, democràtiques i pacífiques que el poble de Catalunya està exercint aquests darrers anys. És evident que el regidor no distingeix entre política i partidisme. És això el que no li fa veure que el fet que sigui l'Ajuntament qui acordi la hissada, convidant a les entitats civils a l'acte, és que la fa apartidista i institucional.

4.- L'Estelada no l'ha de pagar l'Ajuntament perquè el 100 % de silencs i silenques no són necessàriament indepes.

FALS: Quan s'ha instal·lat o canviat, per la interpretació municipal d'allò que es coneix com imperatiu legal, les i els independentistes paguem també la bandera de l'Estat veí, espoli fiscal, al marge. L'aprovació en ple de la hissada de l'Estelada, legitima perfectament aquesta despesa sense haver de sancionar de facto a entitats que no són administració pública.


De savis és rectificar: Rectifiqui Sr. Juli Garcia. Eviti que la Diada del 2016 el poble continuï sense la bandera de la llibertat.





Hissada de l'Estelada a Vic