dijous, 28 de juliol del 2016

La política municipal, un bon negoci per a IdS



Recentment s'ha tornat a fer públic el que cobren els regidors i regidores de l'equip de govern, contra la voluntat dels tècnics municipals i el propi equip de govern sobre les remuneracions al consistori.

Els membres d'IdS, amb nou anys de govern, no surten mal parats en les seves remuneracions i dedicacions a la política, bé sigui amb dedicació parcial o cobrant per fer reunions municipals.



A més, de les dues regidores alliberades per l'Ajuntament per mitja jornada, els dos tinents d'alcalde Arrendondo i López Ruíz, que depenen del ball de nomenaments del Departament d'Ensenyament per tenir feina cada any; l'alcalde s'ha embutxacat aquests anys indemnitzacions al llarg del seu mandat que alguns mesos han arribat als 4.000 € només com a alcalde.

És aquest el motiu del secretisme en algunes actuacions municipals? És vista la Llei de transparència com una carrega que pot fer trontollar el negoci amb sopars d'empresa d'IdS? Cada dia més silencs i silenques pensen que els membres d'IdS, en cada decisió municipal (Nyap, Estelada, Mànix, elecció de càrrecs, utilització sectària dels Quaderns del Govern de Sils) i la constant recerca de baralles inventades amb l'oposició pesa més l'interès propi d'IdS que no pas l'interès general de Sils, que és el que els hauria de preocupar d'acord amb la llei.

Un exemple: Amb el nou ROM, el govern de Sils té coneixent immediat de qualsevol pregunta ciutadana escrita adreçada al ple, l'oposició, pel contrari, la coneix just en el moment que l'alcalde la llegeix al Ple. I això amb tota la gestió municipal on l'enderroc del Mànix, sense anar més lluny, va ser coneguda via BOP o la sentència ferma que declara il·legal tot el Nyap per la premsa i les xarxes socials.

Ara mateix, plantejar que les regidores alliberades d'IdS dediquin una estona dels temps que cobren a pujar les actes de reunions municipals que l'Ajuntament no publica al web municipal, seria rebut gairebé com un sacrilegi. És el que passa quan IdS veu més la política municipal com un negoci que no pas com un servei.