divendres, 16 d’octubre del 2009

Apadrina un ocell de l'Estany


Malgrat que sembla que l'estiu s'allargui, ha arribat la tardor. Els primers freds provinents del nord i centre d'Europa ens fan arribar els ocells que fugen dels territoris on la neu i el glaç impossibiliten l'obtenció d'aliment.

A les latituds més atemperades, com la nostra, es concentren gran part d'aquests contingents d'ocells migradors que cerquen un indret més acollidor on passar els mesos més freds. Caçadors i ocellaires s'aprofiten d'aquesta circumstància i de la debilitat dels animals per abatre'ls o capturar-los sense miraments i en quantitats que superen els centenars de milers cada temporada, sense tenir en compte si es tracta d'espècie no cinegètiques o fins i tot protegides.

Què podem fer per tal de contrarestar aquesta actuació negativa i forasenyada? A banda de denunciar qualsevol pràctica il·legal o sospitosa a les autoritats competents (telèfon 112) podem actuar positivament i dur a terme algunes actuacions que, a més de permetre'ns un gaudi personal, ajudaran d'una manera efectiva als ocells que passen l'hivern amb nosaltres.

Una de les formes més senzilles i efectives és la de proporcionar menjar als ocells en aquestes setmanes que poden ser especialment dures. Us relacionem una sèrie de indicacions a tenir en compte:

Més al Bloc L'estany de Sils. de l'Alfons Delgado-Garcia
.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Srta es poden apadrinar tot tipus de "pajaros" els rapinyaires tambe?

LNC ha dit...

Les rapinyaires són les més espavilades de totes les aus, sr. ZZZ ;-)))

Anònim ha dit...

srta no ho dubto i les que mes trets s emporten.........

Anònim ha dit...

el sr. Giro, el nom comença com el ex alcalde de cert poble, diu que l estany arrivara on sils vulgui i jo li aconselleria que de moment es quedi on esta i que Sils esta molt content de no veure gent que viu del cuento i si no sap com perdre el temps que s apunti a un master a la millet school