dimarts, 13 d’octubre del 2009

El projecte de restauració de l’Estany de Sils celebra el seu 10è aniversari

Els Estanys de Sils from Albert Blanch on Vimeo.



Acciónatura, la primera ONG catalana dedicada a la restauració i protecció d’espais naturals, juntament amb l’Ajuntament de Sils, són les entitats impulsores del Projecte de Restauració i Gestió de l’Estany de Sils que va iniciar-se al 1999. Juntes organitzen el proper 16 d’octubre a les 10 del matí un acte a la pròpia llacuna per explicar les fites aconseguides durant aquests 10 anys i els reptes de futur, amb totes les entitats que, al llarg dels anys, han col•laborat en la seva recuperació.

L’Estany de Sils, situat a la plana de la comarca de la Selva, havia arribat a ser dels més gran de Catalunya, amb 7 km2 de superfície, però la voluntat de guanyar terrenys per a l’agricultura, i la creença de que era font d’epidèmies, van fer que, a mitjans del segle XIX culminés un procés de dessecació que es duia a terme des del segle XIII.
Va ser al 1999 quan Acciónatura va iniciar, juntament amb l’Ajuntament de Sils, el Projecte de Restauració i Gestió de l’Estany de Sils, amb la finalitat de pal•liar els efectes de la destrucció de la zona humida per tal d’afavorir la recuperació dels hàbitats naturals i la diversitat biològica més significativa de l’antiga llacuna. Deu anys després, aquesta experiència s’ha convertit en un gran exemple, no només de com es poden millorar els espais naturals aplicant una bona gestió, sinó també de responsabilitat corporativa ja que, sense el suport d’algunes empreses i entitats, aquest projecte no s’hauria pogut dur a terme.
Per això, el proper divendres 16 d’octubre a les 10 h del matí, us convidem a assistir a una visita guiada per l’estany on el director d’Acciónatura, Francesc Giró, l’alcalde de Sils, Sr. Martí Nogué, i els tècnics del projecte us explicaran quines han estat les fites aconseguides i els reptes de futur. També hi assistiran representants de les empreses i institucions que hi ha col•laborat com ara la Fundación Biodiversidad, La Caixa, Caja de Ahorros de Navarra (CAN), Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), Gas Natural, ACESA, Natura Activa, Eventoplus, i el Consell d’Empreses per la Natura, conformat per Hera Holding, BP, CLD Corp, Omya, Grupo Giró, Esteve, Havas (Mediaplanning), Tarraco Eólica, Uniland i NRG Marketing, i associacions com Bisaroca i Temporània. A les 12 les famoses Cuineres de Sils oferir

an un piscolabis.

PUNT DE TROBADA: Estació de tren de Sils, el divendres 16 d’octubre a les 10:00h. Us preguem que confirmeu la vostra presència.

Enviat per e-mail al Bloc.
.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Srta patetic i vergonyos, tot plegat per fer una granja de mosquits.
que m expliquin amb que s han gastat els calers de brussels i els de les entitats que els ajuden ah i de passo que s en recordin que en algun ministeri judicial de madrid hi ha uns papers que donen voltes.........algun dia algu ho pagara aixo i lo dolent del cas es que sera el poble........perque aquests "pajaros" si que son migratoris

LNC ha dit...

Les fundacions.. hi haurà de tota mena no?

Anònim ha dit...

srta Lnc exacte n hi ha de tota mena, pero normalment solen ser de dos tipus, les que serveixen per viure sense treballar i les que serveixen per guanyar diners(per no utilitzar una altre paraula).
si voste es fixa la filantropia sol ser hereditaria en totes les fundacions.

Anònim ha dit...

ah i possats a fer bestiesses em pregunto si el dia que faci 10anys del nyap tambe faran una festa d aniversari

LNC ha dit...

Esperem que ja estigui al terra. Un nyap il.legal és un nyap il.legal.