diumenge, 25 d’octubre del 2009

Sils decidiex: Nou comunicat


Benvolguts silencs i silenques:
.

El passat dimecres dia 21 d’octubre vam celebrar una reunió informativa on van assistir representants de tots els partits polítics municipals, representants d’entitats del poble i veïns en general i on vam poder explicar l’ideari de la Plataforma Sils, decideix. El nostre objectiu és que aquesta consulta:

- Ens permeti exercir el dret a opinar que creiem que té qualsevol persona i que en el nostre cas ens és negat.
- Que sigui un acte de democràcia i de llibertat d’expressió.
- Sigui una festa popular on tothom hi col·labori independentment del sentit del seu vot.
- Un acte cívic on totes les idees i col·laboracions seran benvingudes, sense prejudicis d’origen, cultura o llengua.
- Ens faci reflexionar sobre la situació actual de Catalunya dins Espanya.

En la mateixa reunió es va crear la Comissió Ciutadana Promotora formada per veïns i veïnes del poble, motivats per l’ideari de la Plataforma, que ja està treballant per poder convocar en Referèndum tots els ciutadans de Sils el proper 13 de desembre.

Dissabte 24 d’octubre, representants de la Comissió vam assistir a la reunió de totes les Comissions Promotores del Referèndum a Arenys de Munt. Un total de 105 poblacions de tota Catalunya estaven representades en aquella reunió per més de 450 representants de totes les Comissions. En aquella reunió vam presentar i debatre els estatuts del Consell Plenari de la coordinadora per la consulta per la Independència, que finalment van ser aprovats. Per altra banda, ens van aportar eines per ajudar-nos a tirar endavant el projecte de celebrar la consulta en els àmbits més importants com són:

- Campanya de participació i suport d’entitats.
- Premsa i comunicació.
- Logística, infraestructures i seguretat.
- Coordinació, distribució de voluntaris i funcionament de la jornada electoral.

S’ha de tenir clar que no és una agregació de consultes locals sinó una consulta nacional que es celebra per fases; per tant, tots hem de complir les mateixes regles per poder sumar resultats.

Finalment, us fem saber que la Comissió de la Plataforma Sils, Decideix, necessita la col.laboració de tothom per tal de poder celebrar aquesta consulta. Si voleu col.laborar podeu contactar amb nosaltres per e-mail al correu silsdecideix@gmail.com o pel facebook Sils Decideix.

.