dissabte, 27 de setembre del 2008

L'Arxiu Municipal de Sils


Foto: M. Cantó (Arxiu de Sils)

L’Arxiu Municipal de Sils és un servei públic que té com a comesa principal la salvaguarda i organització del patrimoni documental del municipi de Sils. L’existència d’un arxiu degudament condicionat garanteix no únicament l’eficàcia i rendibilitat de les administracions públiques –funció estrictament administrativa -, sinó que també possibilita un projecte de cultura popular i permet als investigadors i ciutadans en general de gaudir dels elements més indispensables per al coneixement, la reflexió i el debat sobre la seva pròpia història.

El servei d’Arxiu Municipal de Sils funciona des de l’any 1988. La tasca encomanada a l’Arxiu és la de controlar l’arribada de documents provinents de la gestió administrativa del mateix Ajuntament o de les donacions de particulars. Aquests documents s’ordenen, classifiquen, conserven i es posen a l’abast dels usuaris.

L’arxiver té, també, la responsabilitat d’oferir assessorament tècnic i històric als investigadors i estudiosos. Així mateix, des de l’Arxiu Municipal es defineix i coordina la política cultural del municipi, i s’estableixen vincles de col·laboració amb diverses entitats locals i comarcals.

Si desitgeu posar-vos en contacte amb nosaltres, podeu emprar qualsevol dels següents mitjans:

Adreça: Arxiu Municipal de Sils - C/Major, 8 - 17410 Sils

Telèfon: 972 853 352

Correu electrònic: arxiu@sils.es

L'horari d'atenció al públic és:

  • Dilluns de 8 a 14 i de 15 a 19

  • Dimecres de 8 a 14

FONS I SECCIONS DE L’ARXIU

· Fons de l’administració municipal (s. XIX-XX)

- Està classificat d’acord amb les següents seccions: Administració General; Agricultura, Ramaderia i Pesca; Associacions; Beneficència; Cultura; Defensa; Demografia; Eleccions; Església; Indústria i Comerç; Instrucció Pública; Obres Públiques i Urbanisme; Sanitat; Documentació de caire polític; Cartografia.

  • Fons de l’administració de justícia

- Jutjat de Pau (s. XIX-XX)

  • Fons d’associacions

- Societat Recreativa La Laguna (1947-1988)

  • Fons patrimonials

- Fons dels vescomtes de Cardona i dels ducs de Medinaceli (1502-1929). (L’inventari d’aquest fons està publicat a: Lluís Costa, “El patrimoni dels Medinaceli més a l’abast”, Quaderns de la Selva, 12, Santa Coloma de Farners, Centre d’Estudis Selvatans, 2000).

  • Fons personals

- Fons família Viñals (1789-1914)

- Fons família Viñas (1811-1877)

  • Fons d’imatges

  • Biblioteca auxiliar

-----------------------------------------------------------

A continuació poden accedir als inventaris de l'Arxiu Muncipal:


Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Pages_LeftMenu/arxiu.aspx
.