dimecres, 17 de setembre del 2008

'Robin': dels boscos als bancs

Un activista de 32 anys anuncia que ha estafat 39 bancs amb la contractació de 68 crèdits per obtenir 492.000 euros i sufragar lluites socials. Seguint l'esperit de les 'expropiacions' anarquistes, Enric Duran afirma haver falsificat documents per obtenir crèdits que no pensa tornar i demostrar la feblesa del sistema bancari. Hores després d'haver abandonat el país, ho explica en la publicació gratuïta 'Crisi', distribuïda en 150 punts de Catalunya

"He robat 492.000 euros als que més ens roben per denunciar-los i construir alternatives de societat". És la declaració amb què arrenca el relat d'un nou Robin, el lladre que robava als rics per donar-ho als pobres. El nou Robin ha canviat els boscos pels bancs. Ell mateix explica la seva història en les planes centrals de la publicació Crisi, revista gratuïta de 20 planes i un únic número distribuïda aquest dimecres en 150 punts dels carrers de Catalunya. La publicació, de la qual se n'han repartit 200.000 exemplars, conté diversos reportatges sobre el paper dels bancs en la crisi econòmica i financera. A la portada s'hi pot llegir: "Creus que els bancs et roben? Descobreix com ho fan i com donar-hi la volta".

Segons explica el mateix Robin dels bancs, té 32 anys i va començar a treballar en el seu pla fa dos anys. En el mateix text anuncia que la seva identitat sortirà a la llum en el web www.17-s.info. Fonts properes al personatge avancen que té pensat penjar-hi un vídeo en el qual es presenta i reivindica l'acció amb el seu nom real, Enric Duran.

Font i més informació: Avui.cat

Més informació: El coeficient de reserva bancària
.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aisó amb el florensiu de caldes no pasava