dilluns, 15 de desembre del 2008

Els i les veïnes sí diuen quines infraccions s'han comès

15 de desembre, 19 h. a l' Ajuntament de Sils:

Volem un ple per votar l'aturada del Nyap

.

016

(i) Respecte el permís municipal ambiental atorgat per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sils en sessió de data 21 de maig de 2007, a favor de l’empresa FONCIE, S.L. (expedient 13/2007) i la seva modificació puntual instada per CONSUM, S. COOP. VALENCIANA (també consta en l’expedient 13/2007):

- El règim urbanístic aplicable sobre els terrenys de referència no permeten l’ús comercial en edificació aïllada sinó, en tot cas, l’ús d’habitatges amb tolerància comercial. El permís municipal ambiental és, en aquest sentit, contrari a les Normes Subsidiàries de planejament de Sils i, en concret, al seu article 155. No existeix compatibilitat urbanística per a portar a terme l’ús comercial pretès i, per tant, la seva autorització comporta una clara reserva de dispensació de la normativa aplicable als terrenys.

- El procediment administratiu tramitat per l’Ajuntament vulnera la normativa de procediment aplicable, en el benentès que:

_ No consta que el Secretari municipal hagi emès cap informe en relació amb el permís municipal ambiental. Si més no, aquest informe degut no consta en l’expedient administratiu 13/2007. Per tant, es contravé clarament l’article 79, apartat b), del ROAS.

_ L’Ajuntament no conferí audiència als veïns afectats directament en el procediment, contravenint allò que prescriu l’article 80 del ROAS.

_ La tramitació de la modificació del permís municipal ambiental en règim de comunicació, instada per l’entitat CONSUM S. COOP. VALENCIANA i autoritzada per l’Ajuntament, no comptà tampoc amb l’emissió de cap informe de Secretaria.

_ L’Ajuntament atorgà el permís municipal ambiental en règim de comunicació autoritzant la implantació comercial de referència sense disposar prèviament del vist-i-plau de la Direcció General de Comerç relatiu al grau d’implantació comercial de l’empresa promotora del centre i al compliment de les previsions contingudes en el Pla Territorial Sectorial d’Equipaments Comercials.

_ L’Ajuntament no exigí, en cap fase del procediment ambiental, l’anàlisi exhaustiu de l’impacte paisatgístic, mediambiental, de mobilitat, acústic ni tampoc disposà cap condició u obligació en aquest sentit. Es desconegueren totalment, per altra banda, les possibles ingerències de l’ús esmentat envers els veïns que resideixen a tocar del supermercat projectat.

(ii) Respecte la llicència d’obres majors atorgada per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sils en sessió de data 3 de març de 2008, a favor de l’empresa FONCIE, S.L. (expedient 2008/30); respecte la modificació d’aquesta, aprovada per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sils en sessió de data 6 d’octubre de 2008, a favor de l’empresa FONCIE, S.L. (també correspon a l’expedient 2008/30); i respecte la llicència d’obres majors per a adequació interior d’un establiment comercial, atorgada per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sils en sessió de data 6 d’octubre de 2008 a favor de l’empresa CONSUM S. COOP. VALENCIANA (expedient 2008/201):

- El règim urbanístic aplicable sobre els terrenys de referència no permete l’edificació aïllada plantejada sinó, en tot cas, l’ús d’habitatges amb tolerància comercial. Les llicències d’obres atorgades per l’Ajuntament de Sils són, en aquest sentit, totalment contràries a les Normes Subsidiàries de planejament i, en concret, al seu article 155.

- Manca la tramitació i aprovació de l’Estudi de Detall necessari per poder edificar en els terrenys de referència tot considerant la volumetria projectada, la seva disposició en el solar, les condicions urbanístiques imposables, etc. No existeix, per tant, l’instrument urbanístic necessari per a poder atorgar les llicències urbanístiques d’obres, quan així ho exigeix el planejament general previ a la vigent Llei d’urbanisme.


Compareu amb: L'alcalde de Sils, els seus advocats, un recurs de reposició i un nou ridícul per Sils gràcies al seu ajuntament i Barra oberta d'IDS al Nyap
.