dimarts, 9 de desembre del 2008

Narcís Colomé a Riu d'Arenes


L'equip de govern i jo mateix hem treballat, us ho puc ben assegurar, de manera incansable, en tots els àmbits municipals. N'hi ha hagut de molt urgents i d'altres que necessitaven de petits retocs, però tots han estat atesos amb dedicació i voluntat. Sens dubte, a aquestes alçades ja no es qües tiona ni la capacitat humana ni de treball d'aquest govern: els dubtes s'han esvaït. Així ho
percebo del batec diari delnostre poble.


El 10 d'octubre de 2008, el Ple de l'Ajuntament va aprovar un cr èdit per tal de fer front a la situació d'endeutament, en què l'anterior govern va deixar les finances municipals. Dins d'aquest context, cal dir però, les cosescom són,que van promoure la construcció de la nau de la brigada municipal. Tot i que també és cert i, per tant, cal esmentar-ho,que aquesta obra, com moltes
altres, no es va pagar. Però és que, a més, el problema rau en què no hi havia una partida pressupostària per al seu finançament. Sense por, cal afirmar que durant molt de temps s'ha deixat de banda la primer norma bàsica: què farem i com ho pagarem? Per això,ara, amb més voluntat de treball que de protagonisme, s'ha demanat el crèdit del qualus parlava. Aquesta forma de finançament és una eina corrent, però cal utilitzar-la dins una visió de conjunt, on l'economia municipal es contempli d'una manera ordenada, sense improvisacions ni frivolitats. És doncs, dins aquest concepte d'ordre, que s'ha sol·licitat aquest crèdit, que servirà per endegar actuacions de transcendental importància per al nostre poble. Dins d'aquest projecte global, hi ha
la urbanització de la zona on s'ha d'ubicar l'escola i el Pla d'ordenació urbanística municipal de Riudarenes, que havia quedat encallat per una manca de previsions, i que ara s'han reactivat de nou, amb el benentès que per a nosaltres és una eina imprescindible peraldesenvolupament de Riudarenes.
D'altra banda, dins d'aquesta planificació per posar remei a la precària situació en la qual van deixar el nostre poble, hem previst reduir la forta despesa municipal i hem sol·licitat una sèrie de subvencions que ajudin l'economia del Consistori.
Tota aques ta reestructuració es va fer per no parar el nostre progrés, ni en època de crisi i, per tant, us puc assegurar que Riudarenes suportarà els temps tan difícils que vivim. La prova és tot el que estem fent.
Un gran projecte que hem arrencat és l'habilitació d'un espai municipal per fer activitats culturals i educatives, -El casal cultural on s'hi impartiran cursos de tota mena, com ara reforç escolar, classes d'idiomes, arts plàstiques etc. Aquest projecte, que amb el temps creixerà molt fins a enquibir-h i una biblio teca pública, era un dèficit que el nostre poble tenia en equipaments culturals i que nosaltres veníem reclamant.
També, treballem per a la gent gran i per als joves, els ajudarem en les seves activitats i posarem a la seva disposició tots els mitjans que estiguin alnostre abast.
En un altre àmbit, aquest nou Govern està examinant noves mesures, per tal de gestionar l'empresa de serveis municipals SEMURSA que, actualment, pateix problemes d'incompliment normatiu del medi ambient i una desorganització administrativa. Tots sabem que, en l'època del senyor Gironès, aquesta empresa va ser advertida per la Sindicatura de comptes i denunciada per MediAmbient.
En el programa demillora dels serveis, hem adquirit nous contenidors per al reciclatge i un sistema de recollida quemillorarà la precarietat de l'actual. Ben aviat, gaudiremd'una recollida de deixalles en condicions.
Així mateix,us faig saber que hem signat un contracte amb el Girona Futbol Club,per tal que aquesta entitat faci servir els camps de futbol en algun dels seus entrenaments. Amb aquest acord,aconseguim treure rendibilitat a unes instal·lacions esportives que,pel seu cost,noeren rendibles, i alhora, podem presenciar l'entrenament d'un equip de futbol d'elit en el nostre poble.
Aquests són a grans trets, part de la nostra obra de govern. Com veieu doncs ,m'inclino per una actuació constructiva, ja que amb el ressentiment de l'oposició no farem res. Ells han optat per generar polèmiques on no n'hi ha, o per magnificar petites coses que sempre poden passar en un equip nou. Tot i així, la nostra opció és treballar per al poble; malgrat que ens trobem en temps difícils i l'oposició no ajudi gens.Algun dia canviaran les coses, nosaltres som optimistes i estem segurs que tots junts podem progressar.
Creiem que tot l'equip deGovern estem fent una bona feina.

Alcalde de Riudarenes
NarcísColomé

.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si senyor, aixó si que es un discurs, amb totes les coses que es faran al poble, com esta l'ajuntament i sense faltes de respecte, insults i tonteries, com son els discursos de l'AIR. Aquí es veu la diferència entre un grup i l'altre, estan trevallant molt bé i el poble ho veu per molt que s'hi entesti en girones i cia.

Anònim ha dit...

Crec que Riudarenes te l'Alcalde que es mereixia feia molts anys, la meva enhora bona des de Sils.

Anònim ha dit...

Tothom coneix amb en Gironés i la gent veu ara una escletxa per on escapar de les seves mans perverses, la gent de CIU Riudarenes ha obert un camí que la gent per por del Sr. Gironès no podia obrir, ara li han plantat cara i el poble respira per fí.