dimecres, 17 de desembre del 2008

Mas promet eliminar els 80 km/h i la velocitat variable si arriba al govern


El president de CiU, Artur Mas, ha promès aquest dimarts que eliminarà la restricció de 80 quilòmetres per hora i la velocitat variable en els accessos a Barcelona si governa a Catalunya.

El conseller d'Interior, Joan Saura, va presentar aquest dilluns un nou sistema de velocitat variable que s'aplicarà a les carreteres catalanes i que podria arribar a ser de 40 quilòmetres per hora a l'autovia de Castelldefels (Baix Llobregat) i l'autopista del Garraf. Mas ha definit aquestes mesures com una "ximpleria, un contrasentit i una irracionalitat".

En declaracions als passadissos del Parlament, ha criticat que es pugui limitar fins a 40 km/h la velocitat en autopistes de dos i tres carrils, sobretot tenint en compte la crisi del sector de l'automòbil. "La gent pot tenir la sensació que per anar a 40 km/h ja es pot comprar un patinet", ha ironitzat.

Ha assegurat que si CiU torna al govern, recuperarà unes velocitats "normals" en vies de capacitat de dos i tres carrils, "que és el que recomana el sentit comú", ha afegit.
Per evitar accidents, ha advocat per fer més controls d'alcoholèmia, però no es pot fer "a base d'anar a pas de tortuga".


Font: Avui.cat

.