dijous, 8 d’octubre del 2009

Sils posa en marxa una estació meteorològica a la zona de Can Cabirol


SILS E.B.
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i l'Ajuntament de Sils han posat en marxa un punt d'observació meteorològica a la zona de Can Cabirol. Aquest observatori permet recollir dades sobre temperatures mínimes i màximes, pluviometria i dades sobre fenòmens atmosfèrics, entre d'altres. L'encarregat de fer les observacions és un veí de Sils, Joan Vega, que diàriament prendrà les dades d'aquesta estació meteorològica i les publicarà.
Les dades preses cada dia seran enviades al SMC i, llavors, es podran consultar a través de la web www.meteocat.cat. L'instrumental que es troba en aquest observatori consta d'una garita de fusta i a l'interior hi ha un termòmetre de mercuri que detecta la temperatura màxima diària; un termòmetre d'alcohol per a la temperatura màxima diària i un pluviòmetre.
Aquesta estació meteorològica forma part a partir d'ara de la Xarxa d'Observadors Meteorològics de Catalunya (XOM), que permet al SMC tenir varietat climàtica de tot el país, i a partir d'ara amb dades de Sils.

.


.

1 comentari:

Anònim ha dit...

srta Molt xulo l artilugi aquest, servira perque els ilustres meteorolegs que tenim de veins(sr.pico a Massanet i el sr.Molina a Massanes) puguin informar al personal de extraradi(bcn,girona,etc) del fantastic clima mediterra que tenim