dimarts, 10 de maig del 2016

Entrevista a l'Albert Gallart, silenc i cronista comarcal de "La Selva informació"


"Sobre el tracte de l’alcalde  de Sils al regidor de Capgirem Sils i de si va més enllà de la mala educació, comprendràs que em reservi l'opinió."

" Respecte el Nyap. Sí crec poder afirmar què tot el que se sustenti en la llei, és el què ha de ser. I t' he dit molt. "

"Va ser el regidor Juli Garcia qui em va avisar de l'accident de la cruïlla de Vallcanera" 




Gràcies, Albert per acceptar aquesta entrevista de la sèrie entrevistes 2.0 de Des de Sils camí d'Ítaca, si et sembla, comencem: Presentem-nos! 


1.       Qui ets i en quins projectes treballes actualment?

Em dic Albert Gallart Pérez.Sóc de Palamós i vaig venir a viure a Sils el 1987.El meu pare era del Carrer de Les Mallorquines. Sóc Funcionari delMinisteri de Defensa (espanyol) , en situació de retirat per un accident on vaig perdre la cama.Tinc formació universitària en el camp del Dret i la Psicologia. He treballat en premsa i ràdio. Des del  2010, treballo per una Agència de Premsa on publico per encàrrec majorment a Premsa estrangera. Ells em diuen la temàtica, jo escric. Des el 2015 vaig decidir la iniciativa vocacional d' obrir una pàgina de notícies, primer a nivell local i després comarcal: L'Opinió, La Tribuna de Sils.Des del 1 de Juliol de l' any passat La Selva Informació. Amb l' obertura de La Selva Informació vaig decidir treballar només aquest projecte. Vaig començar ambdues iniciatives de cero.Tota la feina feta, què no és poca, s' ha fet des d' un mòbil i una Tablet. La Selva Informació és el meu projecte actual i vol ser-ho a futur. Ara, ja té més de 500 "m' agrada" la pàgina .Compto celebrar el primer aniversari assolint vora els 1000 "m' agrada". És el repte. Puc garantir que són "m' agrada" treballats. Un "m' agrada" és el premi a l' esforç què realitzo per oferir un mitjà dinàmic, variat i procuro què interessant i entretingut.

https://www.facebook.com/La-Selva-Informaci%C3%B3-1609188592673652/


2.       Les teves fotos sobre l’accident a la cruïlla d’accés a Vallcanera el passat dimecres van donar a conèixer la teva faceta periodística més enllà de la comarca. Com et vas assabentar de l’accident?

Agraeixo  aquesta consideració. No té més importància. Com tot lo autèntic, em va arribar l'avís a casa. Va ser un veí amic del municipi, què tornant de Girona s' ho va trobar. És el Regidor de Cultura, Juli Garcia.



3.       En la teva opinió de cronista comarcal quins són els problemes principals que hi tenim a La Selva?

Des del meu punt de vista de estricta connectivitat. Hi ha dues La Selva, molt diferents i mal connectades. La interior i la vessant Litoral (aquesta inclou el Pla de la Selva). Millors carreteres i el què jo treballo, mitjans que facin transversal la informació què és, en definitiva un millor coneixement dels pobles veïns.


 4.       I del Nyap de Sils i l’actitud del govern de Sils, que en penses?
 
Tinc per costum no opinar públicament d' afers que puguin afectar la meva relació amb el meu  entorn. Sí crec poder afirmar què tot el que se sustenti en la llei, és el què ha de ser. I t' he dit molt.




5.       Diuen que Periodisme és publicar el que no volen que publiquis. Els Quaderns de Sils hi ha periodisme?

No. Però penso que tampoc ha d' esmerçar-se en voler-ho ser. És un recull d' imatges i situacions per donar mesura del Poble on vivim.




6.       A la comarca existeix la Xarxa de comunicació cívica de periodisme ciutadà. És una bona iniciativa: hi formes part. S’ha de potenciar?  Com?

És una pena, però és la primera notícia que en tinc. Si m' agradaria formar-ne part. Pel què puc deduir de la pregunta és una bona iniciativa que enganxa. Però no dec tenir el nivell exigit pels promotors.


7.       En el teu cas tens més vocació periodística o empresarial? Hi veus possible un nou mitjà de comunicació comarcal?

Vocació periodística i d' emprenedoria. No cerco projectar-me empresarialment ,no ho descarto, però sóc d' emprendre iniciatives.Ja quan estudiava el COU, en companyia d' un gran amic i enginyer del món de les telecomunicacions, estudiant com jo,vàrem muntar Ràdio Estudiantil de Palamós. Ara és Ràdio Palamós Emissora Municipal. Però aquesta és una altra història. La idea és acabar creant un Diari o Revista Comarcal Digital.

8.       T’han demanat mai que retiris un article perquè incomodava? Has patit intents de censura ?

Un article, no. Una foto sí. Als "m' agrada" La Selva Informació, sempre els hi envio una sol·licitud d' amistat Facebook. La idea és facilitar la comunicació amb mi. Una senyora, em va fer saber què la foto d' un accident era ofensiva per a ella. M' ho va fer saber i la vaig retirar. Mai he rebut cap pressió o censura. En cap medi dels molts de veu o escriptura en els què he treballat.

9. Tu vas als plens municipals d’un quants pobles, els de Sils – ho pot veure tothom al Youtube- són especialment  de crispació. El tracte de l’alcalde cap al regidor de Capgirem Sils va més enllà, al meu entendre, de la mala educació.  Li recomanaries millors formes al Nogué o no hi vols entrar?

Comprendràs què em reservi l' opinió.


 
10.   L’última pregunta és sempre per fer-se autobombo: Explica’ns  on i perquè hem de llegir les teves cròniques locals i comarcals.

Òbviament, perquè hi poso totes les ganes i hi aplico tota la meva  il.lusió. Les mateixes raons que de segur esgrimiria qualsevol pàgina, Diari, Revista o Ràdio. Però, en definitiva, l' usuari és qui decideix el què vol llegir. Cadascun dels mitjans oferim quelcom que interessa a un públic determinat. En el meu cas, com no estic vinculat a cap grup mediàtic, econòmic o polític sóc lliure per escriure el que vull. La clau és què el Facebook és d' accés lliure. Qui vol em llegeix.


Una abraçada, Albert i gràcies per la teva feina!

Recordeu que podeu llegir les cròniques de l'Albert Gallart a La Selva informació a Facebook  i al Twitter.

Moltes gràcies també a tots i totes per llegir-nos!