divendres, 6 de juny del 2008

Sí, es pot

El catalanisme ha tancat un cicle. Hem deixat enrera el pujolisme i ja no ens serveixen ni els pactes de "peix al cove" ni el convenciment erroni que hi ha un camí conjunt a fer amb l'esquerra espanyola. Ho vam intentar amb l'Estatut i la conclusió és contundent: l'Estat de les Autonomies resulta insuficient per a les aspiracions de Catalunya, econòmicament i socialment ja no dóna més de sí.
Aquest dissabte els militants d'ERC escollim qui ocuparà la Presidència i la Secretaria General del partit i hem d'anar a votar tenint en compte aquest context, la nova etapa que tenim davant. Com a partit ERC també tanca un cicle, una etapa amb els encerts que ens van dur als resultats del 2003 i amb els errors que ens han portat on som ara. Ens calen plantejaments nous i cares noves, necessitem un projecte clar per fer, aquest sí, el camí cap a la independència. Es pot.
L'objectiu nacional ha de ser l'eix central de l'ERC del segle XXI però també hem de treballar en un nou model de partit. Ens cal una ERC oberta i participativa, un partit que socialitza les decisions i que aprofita les noves tecnologies per escoltar i integrar l'opinió de tothom. Tenim les eines i la voluntat de ser una formació radicalment democràtica. Es pot.
ERC ha de ser un exemple de credibilitat i de transparència, un mitjà i no una finalitat en sí mateixa. Hem de separar les responsabilitats del partit de les de govern i hem de limitar els mandats dels càrrecs en tots els casos. Hem de recuperar la meritocràcia, la bona gestió, la coherència d'aquells que tenen les mans lliures. Es pot.
La direcció que surti del Congrès d'ERC ha de comptar amb tots els efectius que tenim i els que podem tenir, que són molts. ERC ha de ser el partit de referència, el partit que creu en una Catalunya més lliure. La candidatura que presentem amb la Rut Carandell vol això: que ERC il·lusioni en el nou cicle que s'obre, al partit i al país. Sí, es pot. Aquí també.

Joan Carretero, candidat a la presidència d'ERC

Font: Avui (06/06/2008)
.