dilluns, 21 de juliol del 2008

EL QUE HEM PERDUT



De les darreres eleccions fi ns avui, els silencs hem anat perdent alguna cosa més que temps, diners i oportunitats. Fent una mirada enrere, ens adonem que molts dels projectes, feines, idees, etc., resten aturats o amb una lentitud desesperant: Millora de la sèquia, Mallorquines Est, Pisos per a joves, Consorci de protecció, Millora i gestió de l’Estany, Escoles de Vallcanera, etc. També estem parlant d’un tema preocupant socialment: la desaparició d’entitats amb un gran contingut de voluntariat i que ara a poc a poc van desapareixent o bé han desaparegut amb un any del nou Govern. És evident que les coses es fan, però malauradamentno amb la dedicació o la predisposició de moltes persones com en els darrers anys i de forma desinteressada. Aquestes han estat substituïdes per persones, grups o personal del mateix ajuntament, amb una remuneració econòmica més o menys justificada, i per fer unes feines que abans feien persones desinteressadament i sobretot amb il·lusió. No és prou important això per als silencs? No es parlava d’un poble molt participatiu? On és? Què ha passat, doncs?

Fa menys d’un any, es posava en evidència la decisió de la ja històrica Comissió de Festes perquè alguns d’ells havien manifestat que, un cop passada la Festa Major, deixarien el seu compromís amb aquesta entitat. Per tant, semblava lògic que els responsables polítics s’hi esmercessin una mica, si és que volien revitalitzar o crear una nova Comissió de Festes –sobretot si li volien donar un caire semblant, social i sobretot participatiu i il·lusionat.

Sembla que els esforços fets pels nostres polítics no han anat en aquesta direcció, i avui ens trobem sense persones voluntàries per organitzar les nostres festes i amb una feinada d’organització que lògicament algú ha de fer i que s’ha de pagar, si no la fa el regidor responsable. On és la sensibilització promesa d’arribar a tots? On és la gran promesa de fer participar a tothom en tot?

El mateix ha passat amb el Patronat Local d‘Homenatge a la Vellesa. De res han servit el grapat d’anys de compromís que ininterrompudament algunes persones de l‘anterior Patronat havien dedicat als avis i àvies del nostre poble. Han estat oblidats ja des de l’any passat per l’organització de la mateixa festa, amb l’excusa que “el Patronat no existeix”.

En fi , una decisió pensem que desafortunada, que també costarà de reconduir en un futur, i que ens demostra una indiscutible manca de sensibilitat del nostre govern local per cercar complicitats en els projectes socials

D’aquí a pocs dies, de nou es posarà sobre la taula el POUM, una de les qüestions mes punyents de la darrera campanya, i caldrà valorar en la justa mesura quina serà la complicitat dels grups municipals. Que tots plegats tinguem sort!!
.
Font: Article del Grup Municipal de CiU a Sils als Quaderns
.