dimarts, 20 de gener del 2009

Fonaments de Dret en la moció d'AMS per revisar la llicència del Nyap

Moció sol·licitant la revisió de les llicències i la paralització de les obres per la construcció d’una superfície comercial ubicada entre els carrers Països Catalans, Bastiments i Avinguda La Selva de Sils a la urbanització Can Cabirol de Sils

Maria Josep López i Dolcet i Antonio Tello Fernàndez, de Sils, com a grup municipal AMS de l’Ajuntament de Sils presenta el següent text per tal que en forma de moció sigui sotmès a la consideració del Ple de l’Ajuntament de Sils.

Exposició de motius

Atès que des de fa unes setmanes s’estan executant unes obres, amb l’objectiu de construir una superfície comercial, a la parcel·la 308 de la urbanització Can Cabirol de Sils, ubicada entre els carrers Països Catalans, Bastiments i Avinguda La Selva de Sils.

Atès que les esmentades obres s’executen en base a una sèrie de llicències (expedients 17/2007, 2008/30, i 2008/201) que contradiuen el vigent planejament urbanístic de Sils, que exigeix l’aprovació previ d’un Estudi de Detall (inexistent a dia d’avui) per poder concedir qualsevol llicències en l’àmbit on s’estan executant les obres.

Atès que un conjunt de veïns del municipi de Sils han presentat un escrit, en data 25 de novembre de 2008, descrivint una sèrie d’irregularitat administratives en la concessió de les esmentades llicències i sol·licitant, entre d’altres, la revisió de les llicències i la paralització de les obres.

Atès que en tot l’expedient administratiu, de la citada superfície comercial, l’Ajuntament de Sils no ha acreditat el compliment dels requisits exigits per l’article 10 en relació al 6 de la Llei 18/2005, de 27 de desembre, d’equipaments comercials que exigeixen:

a. L'adequació del projecte al Pla territorial sectorial d'equipaments comercials, de manera que no es pot autoritzar cap establiment que no s'ajusti a la totalitat de les determinacions del Pla.

b. L'adequació del projecte al planejament urbanístic vigent.

c. Les condicions que conformen la seguretat del projecte i la integració de l'establiment en l'entorn urbà.

d. La mobilitat generada pel projecte, amb una atenció especial a la incidència en la xarxa viària i les infraestructures públiques, i també a l'existència o no de mitjans de transport públic col·lectiu suficients per a atendre els fluxos de públic previsibles i desincentivar l'ús del vehicle particular, d'acord amb el que determina la Llei 9/2003, del 13 de juny, de la mobilitat.

e. La dotació d'aparcament prevista, d'acord amb les ràtios que siguin establertes per reglament en cada cas.

f. La localització del projecte en la trama urbana consolidada del municipi, si s'escau, i l'adequació del projecte a les disposicions del programa d'orientació dels equipaments comercials, si n'hi ha.

g. El dret dels consumidors a disposar d'una oferta àmplia i diversa en termes de qualitat, quantitat, preu i característiques dels productes.

h. El grau d'implantació de l'empresa sol·licitant en relació amb el seu mercat rellevant, de conformitat amb l'article 8.

Atesa la preocupació creixent dels veïns i petits comerciants de Sils en el sentit que la construcció de l’esmentada superfície comercial pugui trencar l’equilibri comercial que caracteritza la població i diluir la tradicional funció d’articulació social del comerç urbà.

El Grup Municipal AMS-AM a l’Ajuntament de Sils proposa l’adopció dels següents
Acords

1. Iniciar immediatament el procediment de revisió d’ofici de les llicències (expedients 17/2007, 2008/30, i 2008/201) aprovades amb l’objectiu de construir una superfície comercial, a la parcel·la 308 de la urbanització Can Cabirol de Sils, ubicada entre els carrers Països Catalans, Bastiments i Avinguda La Selva de Sils, d’acord amb el que preveu l’article 102 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic i procediment administratiu, per ser nuls de ple dret d’acord amb el previst a l’article 62.1 lletres e) i f) de la mateixa Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic i procediment administratiu.

2. Suspendre l’executivitat dels actes administratius esmentats en el punt anterior, de conformitat amb allò que disposen els articles 200 del Decret Legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, i 269.2 del Decret 305/2006, de 18 de juliol; i ordenar la paralització immediata de les obres en curs, d’acord amb l’article 200.3 del Decret Legislatiu 1/2005, de 26 de juliol.

3. Sol·licitar un informe jurídic al secretari de la corporació perquè determini les responsabilitats, patrimonials o administratives, que se’n pugin derivar.

4. Comunicar el present acord als titulars de les esmentades llicències i als veïns afectats.

Maria Josep López i Dolcet Antonio Tello Fernàndez
Sils, a 30 de desembre de 2008

Font: CONSIDERACIONS SOBRE LA MOCIÓ CONTRA EL NYAP DEL CARRER BASTIMENTS.

Més fonaments de Dret d'ICV-EUiA: PROPER PLE ORDINARI AJUNTAMENT SILS - SUPERMERCAT

.