dimarts, 27 de gener del 2009

Premi al canvi a Riudarenes i fort reforç a la gestió de Narcís Colomé

CiU ha decidit que finalment no expulsarà els regidors de la seva federació de Riudarenes tot i haver estat declarats trànsfugues per la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme de Madrid el mes de juliol passat, després que els edils de CiU, fins llavors a l'oposició, presentessin una moció de censura contra l'alcalde Jordi Gironès (AIR-PSC), que va prosperar gràcies al vot d'un regidor trànsfuga.

D'altra banda, el president de la federació nacionalista, Eudald Casadesús, havia declarat en diverses ocasions que a finals de l'any 2008 expulsaria els quatre regidors trànsfugues però ara, afirma el president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a la Selva Interior, Narcís Junquera, "donem suport als regidors de CiU perquè considerem que ningú compleix el pacte antitransfuguisme de partits". Per Junquera, l'opció d'expulsar-los "es va plantejar a nivell de Barcelona, però veiem que el nivell de transfuguisme no funciona a cap partit" i per tant, "denunciarem a nivell de la direcció política que el pacte antitransfuguisme no funciona".

Segons el president de CDC a la Selva Interior, la decisió de CiU es justifica en què "hi ha d'altres pobles on s'ha presentat una moció amb trànsfuga contra un alcalde de CiU i els seus partits no els han tret ni han fet res".La negativa d'expulsar els quatre regidors de CiU del partit suposarà a més, explica Junquera, que els edils "continuen essent militants de CiU i es podran presentar a les properes eleccions municipals".

Font: Bloc de CiU a Riudarenes
.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es normal que no els declarin transfuges i els expulsin del partit, la moció de censura es un acte totalment democratic i legal.

Ha pasat a molts d'ajuntamnets catalans aquest any passat y en cap s'han tingut de escoltar per la policia, ni en cap el grup mocionat ha fet una campanya tant destructiva i violenta com els de l'AIR. Tot el que sigui legal es pot fer i els polítics el que han de fer es assumir les coses, no dedicar-se a violentar a la gent per que esbronqui, intenti agredir o tiri ous a uns altres politics, el comportament del grup AIR-PSC lamentable durant tot aquest any passat, son ells els que fan malveure el poble amb les seves accions.

Per cert, un 10 pel govern de CIU a Riudarenes per que en poques hores ja tenien uns grups alogens muntants al poble per poder subministrar llum, en altres pobles varen tardar molt més, inclus en algun poble encara no en té.