dilluns, 10 de març del 2008

La direcció d'ERC avança el congrés per a frenar els crítics i Puigcercós plega del tripartit.

Agustí Cerdà, que s'ha quedat sense escó, i altres dirigents sortint de la seu d'ERC


La direcció d'Esquerra ha decidit avançar el congrés del partit al proper mes de juny que, inicialment, estava previst per a la tardor. El secretari general, Joan Puigcercós, ha justificat l'avançament -al que l'executiva s'hi havia oposat fins ara- en la necessitat que "la militància parli". Puigcercós també ha recordat que, per primer vegada, l'elecció del president i del secretari general és "per sufragi universal" en un procés anterior a la cita congressual.


La decisió de la direcció es produeix després que el corrent crític Esquerra Independentista, dirigit per Uriel Bertran, difongués el mateix diumenge un comunicat en el que recordava "la seva voluntat de portar fins al Congrés Nacional les propostes per un canvi de rumb a Esquerra Republicana" i que presentarà "una candidatura de canvi". "Ara ens toca a tota la militància -sense ressentiments, inclusivament i mirant endavant-, aportar solucions i confrontar projectes", afegia.


Els crítics també recordaven que "un altre objectiu de la direcció d'ERC era prendre vots al PSC mentre que la realitat és que el PSC creix o es manté i nosaltres no parem de baixar. Es demostra equivocada l’estratègia actual d’Esquerra Republicana".

Font: E-noticies (10/03/2008)