dijous, 10 d’abril del 2008

L'inici del debat sobre els sous de l'alcalde i els regidors o el temps dóna i treu raons.

Debat :

Francisco Anoro de CiU adelanta que el seu grup s’abstindrà i justifica la seva posició argumentant que fa quatre anys quan es van establir les indemnitzacions dels membres de la corporació el Sr. Nogué va dir textualment “Crec que les indemnitzacions que es proposen assignar a la presidència són desproporcionades i conceptualment no ens semblen adequades, ja que són quantitats que no s’assignen ni a membres de consells d’administració de grans empreses”.

El senyor Anoro també retreu al grup d’IdS-PM els escrits als diaris referents als vuitanta euros que cobraven els membres de la comissió de govern, també diu que com a conseqüència d’aquestes assignacions l’alcaldia percebrà al voltant de mil nou-cents cinquanta euros mensuals, passant a cobrar els regidors de noranta a cent setanta cinc euros per Junta de Govern Local.

El senyor Anoro, diu que amb aquestes assignacions l’Alcalde cobrarà més que l’Alcalde anterior, tot i que dedicava moltes hores a l’Ajuntament. I pregunta: “Quantes hores dedicarà l’actual Alcalde?”.

L’Alcalde, senyor Nogué, li respon que aquestes assignacions són de fa quatre anys i el que s’ha fet en general és actualitzar-les i adequar-les.
Sobre la qüestió dels vuitanta euros era per l’assistència d’uns regidors que no formen part de la junta de govern local i que cobraven, cosa que es va denunciar des de l’inici de la legislatura al síndic de greuges, i aquest va demanar a l’Ajuntament que aquestes actuacions només es podien donar justificadament, i aquest va entendre que no eren correctes.

Francisco Anoro diu que d’aquí a un any veurem el que costaven set regidors o els quatre regidors d’ara.

L’Alcalde en relació a les hores que dedicarà a l’Ajuntament, manifesta que farà moltes més que l’anterior Alcalde, així mateix li recorda que ja va dir al seu dia que les retribucions amb caràcter general d’allò que hauria de cobrar un alcalde, no li semblaven altes.

Andreu Arredondo afirma que s’ha de tenir en compte que fa quatre anys que es van establir les assignacions que fins ara es cobraven sense que s’hagin revisat des de llavors. Les assignacions de l’alcalde, en quan a la presidència, una vegada fetes les adaptacions i revisions vindria a rebaixar-se entorn a l’onze per cent.

Francisco Anoro reitera que d’aquí a un any sabrem el que ens costa l’alcalde.
.
Font: Acta de Sessió del Ple Municipal 13/2007 de 12 de juliol de 2007. Planes 99 i 100
.
.
P.D: Gràcies per l'enviament ;-)))
.