dimarts, 8 d’abril del 2008

Quan en Nogué era oposició, deia això:

Pel seu interès el bloc recupera aquest debat entre en Nogué a l'oposició i l'anterior alcalde, en Rovira, al Ple de 6 de febrer de 2007 sobre una subhasta de solars a Mallorquines per part del consistori:

Fets :

Atesa la memòria d'aquesta alcaldia justificant la conveniència i oportunitat de procedir a l'alienació dels béns patrimonials que s'hi identifica i descriu, sense que en l'actualitat compleixi cap finalitat d'interès públic o social, situat al Sector Mallorquines Est la venda dels quals està prevista amb el fi d'obtenir recursos per a l’execució de Centre d’Educació Infantil de 1r cicle i redacció de projectes, compresa dins del pla i programa d'inversions i finançament del pressupost general d'aquest Ajuntament del present exercici econòmic.

Atès que els béns immobles es troben qualificats en l'inventari general de béns municipals com a patrimonials, per la qual cosa pot ser alienat.

Atès que la valoració pericial acreditativa de l'apreuament del bé, feta per l'arquitecte municipal i l’empresa Risc Valor SA en el seu informe de data 24 de gener de 2007, es fixa en //473.600,-// euros, valor que no excedeix el 25% dels recursos ordinaris del pressupost consolidat de la corporació (a efectes del preceptiu informe previ del Departament de Governació i Administracions Públiques, si bé se n'hi ha de donar compte).

Atès que l'alienació dels béns patrimonials s'ha de fer mitjançant subhasta pública, d'acord amb el plec de clàusules administratives particulars que han de regir-la.

Vistos els informes tècnics, jurídics i econòmics emesos per l'arquitecte municipal i el secretari interventor municipal, tots favorables a l'alienació projectada; el plec de clàusules administratives particulars i els articles 199, 203, 273 i següents del Decret Legislatiu 2/2003 de 28 d’abril, Text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya; 40, 41.3 i 42 del Reglament del patrimoni dels ens locals, aprovat pel Decret 336/1988, de 17 d'octubre (amb la modificació introduïda a l'article 40.1,c) pel 38 i annex 33 del Decret 144/1994, de 14 de juny, pel qual es regulen i s'adeqüen, d'acord amb la Llei 30/1992, de 26 de novembre, els procediments reglamentaris que afecten les matèries de règim local, entre d'altres); 5 del Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals; Text refós de la Llei de contractes de les administracions públiques, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2000, de 16 de juny ireglament general de contractes que la desenvolupa.


[...]

Debat :

Martí Nogué demana quina es la previsió de tramitació i publicitat que es pensa fer d’aquest assumpte, per tal que tota la gent de Sils pugui estar assabentada de la subhasta d’aquests solars, ja que n’hi ha pocs en venda.

Francisco Anoro diu que la publicitat son 20 dies en el Butlletí Oficial de la Província, Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i tauló d’anuncis i es publicarà a la web.

Martí Nogué diu que això és la publicació oficial, però s’hauria de fer d’una forma més intensiva, per botigues o casa per casa, perquè la gent pugui participar al màxim.

L’Alcalde li sembla exagerat igual que a alguns membres de l’equip de govern, ja que no ho ha vist mai, ni sap de cap Ajuntament que hagi fet això. Diu que el que està interessat, ja se n’assabenta pels mitjans habituals.

El Sr. Nogué diu que aquesta negativa a fer més publicitat és perquè ja se sap qui és el comprador.

L’Alcalde li demana que retiri ho dit o que digui a qui estan venudes.

El Sr. Nogué li respon al que tingui diners.

El Sr. Anoro proposa que es publiqui també al Punt Diari, al Diari de Girona i a la pàgina web.

Mostrant el seu acord els dos grups polítics municipals.

Font: Acta del Ple Extraordinari 1/2007 de l'Ajuntament. Punt 9. Acord 9/07 Planes 8 i 9.

A la resta de l'acta també trobem més debats interessants. :-)

Més informació: No a les auditories de l'Ajuntament, de moment , El Govern d'IdS torna a la pràctica de retardar les actes de les juntes de govern local per evitar crítiques al sou de l'alcalde i al seus acords. al Bloc Sils, com més serem... trobem: L’Ajuntament no ens convoca ni ens convida al ple?
Malgrat les promeses de l’alcalde, la web municipal no convoca els ciutadans i ciutadanes de Sils al pròxim ple municipal. No ho considera notícia, no ho considera actualitat:
“L’alcalde, Sr. Nogué diu que es farà el possible per donar a conèixer i amb antelació suficient la convocatòria del Ple a la web“ (Ple 4 juliol 2007)



P.D: Gràcies per l'enviament !
.