El xalet de Xove

El xalet que es va fer construir a Galícia el secretari en temps de les llicències del Nyap.


El polèmic Juan Antonio Gonzalez BlancoL'inici:Eren els temps on a Sils passava això que veieu a les fotos de sota i al Bar Mànix del poble la clientela es preguntava: Què està passant a l'Ajuntament que autoritzen aquesta mena d'obres que trenquen l'estètica i la tranquil·litat que sempre hem gaudit al poble?


que a Ceranzos, (Xuances) del Concello Xove,  a la província galega de Lugo, un conegut silenc aprofitava per fer alguna cosa que no havia fet abans. Un somni fet realiat. Què fer amb un diners sobrants? I va ser així que va idear, discretament, sense dir-ne res als seus veïns i veïnes de Sils, el seu gran somni: la construcció d'un Xalet que bé podria ser l'enveja d'aquells que l'havien vist marxar de jove d'aquell mateix llunyà indret.

Ningú al Poble donava crèdit al que passava.

- "Mai més veurem el Montseny des d'aqui!"  retreien al secretari municipal dues dones del poble a la porta del Mànix.

- "S'ha de fer on ens enfonsarem com a poble" expliquen que va contestar el secretari.

Inexplicablement fins i tot l'Ajuntament es bolcava en promocionar aquests blocs de pisos: Va augmentar una planta sencera per cada bloc. A l'expositor hi havia publicitat d'aquestes vivendes, les webs de Sils en parlaven.IDS, amb una ferotge oposició posava el crit en cel sabent que així arribaria per primer cop a l'alcaldia. Us semblarà difícil de creure però aquesta és la reproducció d'una notícia que el Nogué va pregar de manera insistent que publiqués contra la política urbanística a Sils.
Però, i a Xove? Què començava a passar?

A la xarxa i com a extracte d'acords de la JUnta de Govern Local del Concello de Xove és públic el següent  acord, que tot i mostrar dades personals de persones de Sils no ha promogut cap queixa ni requeriment efectiu del secretari municipal:


Font: http%3A%2F%2Fwww.xove.es%2Findex.php%2Fcomponent%2Fphocadownload%2Fcategory%2F4-actas-xunta-de-goberno-local%3Fdownload%3D67%3Aacta-da-sesion-celebrada-o-dia-6-2-2007&usg=AFQjCNG95IyGlp4EgfRnqodg32nDE4wTOA&sig2=CFLOJC0htjGhlwb6H5hQIA

....

Les fotos del Xalet: